Hirmagazin.eu
Főoldal » Emlékezzünk az olasz és a nemzetközi maffiaellenes küzdelem egyik legfontosabb és legismertebb alakjára, Giovanni Falcone bíróra – film
Művészet

Emlékezzünk az olasz és a nemzetközi maffiaellenes küzdelem egyik legfontosabb és legismertebb alakjára, Giovanni Falcone bíróra – film

Giovanni Falcone (Palermo, 1939. május 18. – Palermo, 1992. május 23.) olasz bíró volt. Feleségével, Francesca Morvillóval és három kísérőjével együtt a capaci merényletben életét vesztette.

Kollégájával és barátjával, Paolo Borsellinóval együtt őt tartják az olasz és a nemzetközi maffiaellenes küzdelem egyik legfontosabb és legismertebb alakjának.

A kivégzésre a megbízást a Cosa Nostra akkori feje, Salvatore „Totò” Riina (1930–2017) a leghírhedtebb maffiózó, ismertebb nevén a Fenevad adta. Riinat 1 évvel Giovanni Falcone bíró kivégzése után, 1993-ban tartóztatták le, és tavalyelőtt halt meg a börtönben.

A múlt század nyolcvanas éveiben erőteljes harc indult Szicíliában a maffia visszaszorításáért. Ennek az egyik élharcosa Giovanni Falcone bíró volt, aki a karrierjét, az életét kockáztatta azért, hogy leszámoljon a bűnszervezettel.

Nem riasztotta, hogy a maffia számos rendőrt és tisztviselőt meggyilkolt már. Fellépése eredményeként több száz maffiózót küldött börtönbe. Miután elképzeléseit nem sikerült teljes egészében végrehajtania, lemondott, de 1992-ben mégis visszatért Palermóba.

Május 23-án Toto Riina parancsára a feleségével és három kísérőjével együtt felrobbantották.

Ez a kis videó Giovanni Falcone bírónak állít emléket!

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Csukás István, Kiss Anna és Dévényi Sándor kapta a Nemzet Művésze díjat

Géza

Batthyány Gyula festményeiből nyílik kiállítás Győrben

info

Rajkó művészegyüttes bemutatkozó videók

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------