Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Embertelen módon kínozta halálra párját egy gyilkossággal vádolt nyíregyházi férfi

Egy 11 évvel ezelőtti gyilkosság miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nyíregyházi férfi ellen, akit a Dominikai Köztársaságban fogtak el. A vád szerint a férfi olyan súlyosan bántalmazta élettársát, hogy a nő belehalt a sérüléseibe – közölte a főügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a vádlott 2003-tól élt élettársi kapcsolatban a nővel egy nyíregyházi családi házban. Gyakran veszekedtek, sőt, a férfi többször bántalmazta a nőt.

A vádirat szerint a férfi 2008. május 3-án a barátai társaságából hajnalban hazatérő nőt napokig bántalmazta; ütötte, rúgta, fojtogatta, két körmét leszakította. Az asszony próbált segítséget kérni a szomszédban élő családtól, de azok nem akartak beavatkozni a vitába.

A férfi addig verte az élettársát, amíg az eszméletlen és mozgásképtelen állapotba került. A magatehetetlen nőt május 5-én délután magára hagyta, majd elmenekült. Az asszonyt aznap egy ismerőse találta meg, aki értesítette a mentőket, ám a nő az orvosi ellátás ellenére május 11-én a kórházban meghalt – ismertette a főügyész.

A férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján Dominikán fogták el, majd 2018 júliusában átadták a magyar rendőrségnek.

A letartóztatásban lévő vádlott tagadja a bűncselekmény elkövetését, az ügyészség börtönbüntetésre, valamint közügyektől való eltiltás kiszabására tett indítványt – tette hozzá Martossy György. A büntetőeljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Miont a Blikk is megírta, brutális tette után F. László (43) tíz évig bujkált, mígnem a Dominikai Köztársaságban lecsapott rá a rendőrség. Információink szerint az áldozat, P. Barbara (†23) egy hét kóma után a kórházban halt bele az ütleg okozta sérüléseibe.

Úgy tudjuk, a meggyilkolt fiatalt korábban is folyamatosan verte az agresszív férfi, aki a tragédia napján a fiatal lány mindkét karját és lábát eltörte, a körmeit pedig harapófogóval tépte le.

Forrás: Blikk.hu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Tegnap éjszaka hat fő illegális migránst tartóztattak fel rendőreink

Géza

Autót rongált az ismeretlen nő, felvétel készült róla (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Most jött: egy női holttestet találtak Szabadszállásnál, a Duna-völgyi-főcsatornában

Mazsi