Hirmagazin.eu
Főoldal » Embertelen körülmények között tartották a 80 éves idős asszonyt!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Embertelen körülmények között tartották a 80 éves idős asszonyt!

2015 06 12 001425
A házban rendetlenség volt és mocsok, rágcsálók lepték el. Bár gondoskodniuk kellett volna a beteg asszonyról, nem tették, sőt a férfi meg is verte és még a házból is kizárta – számolt be a Hír24.

Gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntettével vádolt meg az ügyészség egy kunszentmiklósi testvérpárt, akik éveken át embertelen körülmények között tartottak egy idős nőt. A férfi ráadásul bántalmazta a 80 éves asszonyt, neki emiatt is felelnie kell. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a vádlottak még 2008-ban kötöttek tartási szerződést az önmagáról gondoskodni nem tudó asszonnyal. A segítség fejében megkapták az idős nő kunszentmiklósi házát, ahol a férfi együtt lakott a beteg tulajdonossal, míg nővére a közelben élt. Vállalták, hogy – legalább napi egyszer – meleg ételt biztosítanak számára, hogy mosnak, takarítanak és rendben tartják a telket. Gondozniuk, ápolniuk kellett volna, gondoskodniuk a gyógyíttatásáról, fűteniük kellett volna a házat. De egyiket sem tették, sőt: az alapvető létfeltételeket sem biztosították,az épület szinte lakhatatlanná vált, rendetlenség, kosz és bűz volt mindenütt, rágcsálók lepték el a házat. Az asszony lavórban, mosószerrel tisztálkodhatott, tiszta ruhát sem kapott. Lefogyott és emberhez méltatlan körülmények között élt, rendszertelenül evett, mert főtt ételről „eltartói nem gondoskodtak. A férfi az idős nő nyugdíját gyakran alkoholra költötte, így sem ételre, sem tüzelőre nem futotta, a tanyán telente hideg volt.

A 60 éves férfi végül előzetes letartóztatásba került, 65 éves nővére ezután már „eleget tett gondozási kötelezettségének. Az ügyészség szerint a férfi bántalmazta is az asszonyt: 2014. szeptember 22-én részegen ököllel testszerte ütlegelte és a tanya kapuján kilökte, még akkor is bántalmazta, amikor a nő már a földre került. Estig nem is mert visszamenni a házba, de támadója ezután két napra ki is zárta őt, és még akkor is megverte. Könnyű sérüléseket szenvedett. A rendőrséget tavaly szeptemberben a családsegítő szolgálat értesítette.

Mindkét vádlott szabadlábon védekezik. Ügyükben a Kunszentmiklósi Járásbíróság dönt majd.
Forrás: TheNews

Hasonló hírek

Hétszázmilliós váltóhamisítással gyanúsítanak egy közjegyzőt

Mazsi

„Aki arra jár, tegyen le a kapuba egy szál virágot” – A neten is gyászolják a Kőbányán megölt gyönyörű, fiatal lányt – részletek

Géza

Hamis plüssfigurákat foglaltak le a budapesti repülőtéren (Olvasd el és nézd meg!)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------