Főoldal » Emberkereskedőkön ütött rajta a rendőrség – videók
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Emberkereskedőkön ütött rajta a rendőrség – videók

A nyíregyházi rendőrök 14 helyszínen hajtottak végre más rendőri szervek bevonásával összehangolt rendőri műveletet.

A rendőrség emberkereskedelem, valamint kitartottság bűntette miatt folytat nyomozást hat férfi ellen, akiket őrizetbe vett, valamint további négy gyanúsított szabadlábon védekezhet – írta meg a police.hu.

A gyanú szerint a férfiak 2015 óta összehangoltan szervezték meg kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nők felkutatását, majd kiutaztatták őket Németországba, hogy prostitúcióra kényszerítették őket.

A lányokat külföldön a budapesti testvérpár által üzemeltetett „házakban” szállásolták el. A prostitúcióra kényszerített nők által keresett pénz nagy részét elvették, ott-tartózkodásuk alatt bántalmazták, fenyegették őket. A lányok szexuális szolgáltatásait német internetes oldalakon hirdették, aminek költségeit szintén a nekik járó pénzből vonták le.

A nyomozók a gyanúsítottak lakóhelyein és hozzájuk köthető további ingatlanokban, összesen 14 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, budapesti és németországi helyszínen hajtottak végre rendőrségi műveleteket 2019. április 23-án. A nyíregyházi rendőrökkel együttműködtek a megyei rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató osztálya, a Terrorelhárítási Központ, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala és a németországi társzervek munkatársai.

A gyanúsítottak lakóhelyein, a rendőrök több millió forint értékben foglaltak le luxusautókat, arany ékszereket és elektronikai berendezéseket.

2019. április 25-én újabb három gyanúsítottat fogtak el az üggyel összefüggésben és bűnügyi őrizetbe vették őket. A gyanúsítottak száma így 13-ra emelkedett, ami várhatóan még tovább bővül a büntetőeljárás alatt.

police, mti

Hasonló hírek

Mentőautó borult fel Kunhegyes külterületén

info

Rejtélyes korongok! Azt kérdezi a rendőrség: mi ez?

Mazsi

Elfogták a marcali gyilkosság gyanúsítottját és társát

info