Image default
Külföld

Emberevő kísérleti majmok foglalták el a szigetet, a helyiek rettegnek

Egy ame­ri­kai la­bo­ra­tó­rium be­zá­rása után egy­sze­rűen ki­dob­ták egy szi­getre a kí­sér­leti csim­pán­zo­kat.

Nemrég bezárt egy amerikai kutatóközpont az afrikai Libériában, ahol halálos vírustörzsekkel kísérleteztek emberszabású állatokon, többek között csimpánzokon is.

Az USA által létesített laboratórium 1974 óta üzemelt a nyugat-afrikai országban, ám financiális problémák miatt a telepet nemrég felszámolták és a kísérleti állatokat szélnek eresztették. A labor kísérleti csimpánzait például egy közeli szigetre helyezték el, amit azóta messze elkerülnek a helyiek, ugyanis félnek, hogy a majmok élve megennék őket, ha a szigetre tennék a lábukat – írja a Dailystar.

Emberevő kísérleti majmok foglalták el a szigetet, a helyiek rettegnek
Fotó: Twitter

Hihetetlenül agresszívak ezek az állatok. Ha idegen lépne a szigetükre gondolkodás nélkül széttépnék őket. Szerencse, hogy félnek a víztől, így nem merik elhagyni a pár négyzetkilométeres szigetet

– fogalmazott egy helyi lakos egy kíváncsiskodó újságírónak, aki a lehető legközelebbről akarta megnézni a kísérleti majmokat.

Emberevő kísérleti majmok foglalták el a szigetet, a helyiek rettegnek 1
Fotó: Twitter

A majomszigeten körülbelül 60 csimpánz él. A sziget ökoszisztémája önmagában nem lenne képes eltartani ennyi majmot, ezért a környékbeli településekről gyümölcsöket szoktak szállítani a szigetre, hogy a majmok ne haljanak éhen. Az élelmet minden esetben a vízből dobálják a szigetre, mert attól félnek, hogyha partra szállnának a majmok megölnék őket.

Forrás: Ripost

Fotó: Twitter

Hasonló hírek

Nem tárgyalható újra a Brexit-megállapodás: Merkel és Juncker is megszólalt az ügyben

Mazsi

A rémségek iskolája! Papok rontottak meg gyerekeket, egy apácát is letartóztattak

Mazsi

Ausztriában is molesztáltak nőket migránsok szilveszter éjszaka

info