Főoldal » Embercsempészt és migránsokat tartoztattak fel Hegyeshalomnál
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Embercsempészt és migránsokat tartoztattak fel Hegyeshalomnál

Forrás: MTI

Egy szerb embercsempészt és tizenegy migránst tartóztattak fel a rendőrök az M1-es autópálya több, egymáshoz közeli pontján és egy erdősávban szerda reggel – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Embercsempészt és migránsokat tartoztattak fel Hegyeshalomnál
Fotó: illusztráció

Tóth Gabriella közölte: a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán a rendőrök egy elhagyott személyautót találtak, majd a közelében elfogtak egy külföldi állampolgárt, aki nem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

Pár perccel később egy másik rendőr a Hanság-pihenőnél talált egy újabb elhagyott személyautót, amelynek utasai a vadvédő háló alatt átbújva az 1-es út felé menekültek. A területet a rendőrök helikopterrel és nyomkövető kutyával vizsgálták át, és néhány óra múlva egy erdősávban öt marokkói állampolgárt fogtak el. Egyikük sem tudta magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni.

A rendőrök közben találtak egy másik csoportot is, amelynek tagjai a sztráda mellett Budapest felé gyalogoltak, egy személyautó pedig a leállósávban várakozott. Az öt pakisztáni állampolgár elmondta, hogy az autó meghibásodott, a sofőr elmenekült, őket pedig otthagyta. Rövid időn belül megtalálták az autó vezetőjét, egy 42 éves szerb állampolgárt, és embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vették.

 

Hasonló hírek

Újra elítélte a bíróság a Viszkist: így dühöngött az ítélet hallatán

Mazsi

Megszúrtak egy embert Aszódon

Edit

Előre eltervezte a mészárlást az 57 éves osztrák gyilkos (18+)

Géza