Főoldal » Embercsempészet miatt őrizetben
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Embercsempészet miatt őrizetben

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indított eljárást egy szerb állampolgárságú sofőrrel szemben, aki más nevére kiállított okmánnyal akart egy iráni nőt az ország területére szállítani.

Embercsempész. A kép illusztáció. Kép: blikk

A gépkocsivezető 2018. június 25-én 18 óra 15 perckor jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a járműben tartózkodó iráni állampolgárságú utas más nevére kiállított útlevéllel, illegálisan akart Magyarország területére lépni. A megalapozott gyanú szerint az okmányt a szerb állampolgárságú férfi adta át az útlevélkezelőnek, ezzel nyújtva segítséget a nőnek a tiltott határátlépéshez.

A gépkocsivezetővel szemben embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók az 51 éves férfit őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök az iráni nőt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Eltűnt egy 14 éves gyermek Budapesten! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza

Sokan csatlakoztak a tavaszváró kerekezéshez

info

Újabb vonatbaleset történt

Géza