Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Embercsempészek őrizetben

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyolc gyanúsítottal szemben befejezte a nyomozást (2019. 06. 20., cs – 05:31. ORFK Kommunikációs Szolgálat)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztálya bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett miatt folytatott eljárást nyolc magyar állampolgárral szemben.

A nyomozás adatai szerint az elkövetők 2017 augusztusa és szeptembere között mintegy tíz alkalommal szervezték meg, majd bonyolították le külföldi, főként pakisztáni személyek illegális szállítását.

A Románia, Szerbia és Horvátország felől illegálisan Magyarországra érkező migránsokat – hazánkban bérelt autókkal – először Mosonmagyaróvár térségébe vitték, hogy onnan jogellenesen Ausztriába lépjenek át. A fuvarok során úgynevezett előfutókat alkalmaztak, hogy a rendőri ellenőrzéseket elkerüljék. A sofőrök alkalmanként 500 és 700 euró közötti összeget kaptak.

Az osztrák és a horvát társzervekkel végzett intenzív együttműködésnek köszönhetően a rendőrök mind a nyolc főt elfogták.

A KR NNI 2019. június 19-én a nyomozást befejezte, majd az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség felé továbbította.

police.hu

Hasonló hírek

Friss tragédia-hír: Tömegbaleset történt az M7-es autópályán

Géza

Körúti robbantás: vége a hajtóvadászatnak?

Edit

Borzalom: lezuhant a lelátóról egy szurkoló a Mol Vidi-Újpest meccsen tegnap este – videó

Géza