Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Élve gyújthatták fel a pesti angoltanárt

Pokoli kínok vezettek annak a férfinak a halálához, aki csupán a saját pénzét akarta időben megkapni albérlőjétől. Attila még élhetett, amikor a gyilkosa felgyújtotta őt.

Újabb megdöbbentő részletek jutottak a Bors birtokába a budapesti gyújtogatós gyilkossággal kapcsolatban. Ismeretes: január 28-án riasztották a tűzoltókat Budapesten, a VII. kerületi István utcai lakáshoz, amiben a tűzoltók egy szénné égett holttestet találtak az ágyon fekve. Több he­lyiségben vérnyomok­-ra is bukkantak, így gyorsan körvonalazódott: gyilkosság történt.

A zsaruk húsz perc alatt elfogták az áldozat albérlőjét, aki az első hírek szerint saját maga értesítette a hatóságokat. B. János Norbert előbb megkéselte a korábban angoltanárként is dolgozó P. Attilát, akire a rendőrség tájékoztatása szerint rá is gyújtotta a lakását.

A Bors értesülései szerint az évek óta rövid távú lakáskiadással foglalkozó 49 éves férfi a többszöri késszúrás után még élhetett, amikor a gyilkosa előbb az ágyába fektette, majd éghető anyaggal leöntve felgyújtotta. A pusztító tűzben a tulajdonos egyik kiskutyája is odaveszett.

– A védencem úgy gondolja, hogy a lakás tulajdonosa nem megengedhető hangnemben beszélt vele, s rá is támadt. Elmondása szerint, amikor a férfi má­sodjára lökte meg, elveszítette az ítélőképességét. Arra nem emlékszik, hogy utána mi történt, de az kétségtelen, hogy egy véres kés volt a kezében, amikor feleszmélt – mondta a Borsnak dr. Medgyesi András, a gyilkossággal gyanúsított 27 esztendős férfi ügyvédje.

– A fiatalember a dulakodás után betámogatta a sértettet a szobájába, aki – a védencem állítása szerint – ekkor még lélegzett. Ezt kétszer is ellenőrizte. Azt pedig határozottan tagadja, hogy a tűz­esethez neki bármi köze lett volna. A kutya megölését sem ismeri el – folytatta az ügyvéd, aki szerint védence nagyon rossz fizikális és lelkiállapotban van.

Forrás: Bors

Hasonló hírek

Hétvégi közlekedési prognózis

Géza

Őrület! A jogosítványát 2 db hízott kacsáért vette! Oszd meg!

Géza

Kerékpárokat lopott, elfogták rendőreink, és a kerékpárokat visszaadták tulajdonosaiknak! Köszönjük nekik!

Géza