Hirmagazin.eu
Főoldal » Elutasította a betelepítési kvótát a honvédelmi bizottság
Belföldi hírek

Elutasította a betelepítési kvótát a honvédelmi bizottság

forrás: MTI

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága keddi ülésén állásfoglalásban utasította el az európai uniós kötelező betelepítési kvótát. A testület szerint több szempontból is elfogadhatatlan a migrációval kapcsolatos uniós döntés, mert törvénytelen, igazságtalan és nem old meg semmit.

A 6:1 arányban – Vadai Ágnes (független) ellenszavazatával – elfogadott állásfoglalás szerint olyan eljárásrendben fogadták el a kvótákról szóló szabályt, ami eltér a korábbi uniós jogszabály-alkotási menettől, másrészt ellentétes az általános nemzetközi szerződésekkel is.

Kósa Lajos (Fidesz) elnök – megismételve a kormánypárti álláspontot – egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy csoportos kényszer-lakóhelyváltoztatást nem lehet elfogadni, akárhogy is hívják azt, kitelepítésnek, lakosságcserének, málenkij robotnak vagy áttelepítési kvótának.

A kormánypárti előterjesztésre benyújtott állásfoglalással az ülésen megjelent belügyminisztériumi képviselők is egyetértettek.

A határozatot egyedüliként elutasító Vadai Ágnes DK-s politikus egyebek mellet kettős beszéd alkalmazásával vádolta a kormányt, illetve a kormánypárti képviselőket az ügyben. Szerinte ugyanis a bizottság előterjesztése ellentétben áll Orbán Viktor miniszterelnök hétvégi döntésével, amikor aláírta az EU-csúcs zárónyilatkozatát, ami szerint végre kell hajtani a korábban elfogadott kvótahatározatokat

 

Hasonló hírek

Kormány: Nem szállította Orbán Viktor lányát honvédségi repülőgép

Géza

Frissítés: Nem öregbítjük, de a nagy örömben előre hoztuk a szülinapot 1 nappal! Így, Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, holnap töltölti be az 55. életévét! Kedves Miniszterelnök Úr! Nagyon Boldog Születésnapot kívánunk! Hirmagazin.eu

Géza

Orbán Balázs: Az uniónak erősebbeket kellene mondania

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------