Image default
Kultúra

Eltűnt Michael Jackson 1,5 millió dollárért vásárolt Oscar-szobra

Michael Jackson hagyatékának kezelői szerint nincs meg az az Oscar-szobor, amelyet a sztár rekordáron, 1,5 millió dollárért vásárolt meg 1999-ben egy árverésen. Jackson a Sotheby’s aukcióján licitált az Elfújta a szél egyik Oscar-díjára, amelyet a legjobb film kategóriában 1940-ben a legendás producer, David O. Selznick kapott.

Eltűnt Michael Jackson 1,5 millió dollárért vásárolt Oscar-szobra

Az árverés előtt a szobor értékét 300 ezer dollárra becsülték, ám Jackson végül 1,54 millió dollárt (mai árfolyamon 434 millió forintot) fizetett érte.

Ám amikor a sztár 2009-ben váratlanul bekövetkezett halála után összeállították hagyatékának listáját, a szobor már nem volt meg. Jackson a feltevések szerint vagy kaliforniai birtokán, Neverlandben vagy Los Angeles-i otthonában őrizte az értékes díjat, de egyik helyszínről sem került elő. Elképzelhető, hogy egy családtag vitte magával, és valahol elraktározva vár egy következő árverésre, vagy az énekes halála utáni kavarodásban kelt lába. Az bizonyos, hogy amennyiben előkerülne, a hagyaték gondozói azonnal visszakövetelnék.

Nem tudjuk, hol lehet az Elfújta a szél Oscar-szobra. Azért szeretnénk visszakapni, mert az Michael gyermekeit illeti. Remélem, hogy egyszer csak előkerül.

– mondta a The Hollywood Reporternek Howard Weitzman, Jackson ügyvédje.

 

Forrás: librarius

Hasonló hírek

Átadták a Kazinczy-érmeket

info

Elhunyt a Status Quo gitárosa

Edit

Világpremier a Solaris együttes zenéjére!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------