Főoldal » Eltűnhetnek az oroszlánok is, ha nem ébredünk fel: hatalmas bajban az állatvilág
Állatvilág Klímaváltozás

Eltűnhetnek az oroszlánok is, ha nem ébredünk fel: hatalmas bajban az állatvilág

London — Meghökkentő képekkel, 2019 legjobb felvételeivel próbálják felhívni a természetfotósok a figyelmünket a globális felmelegedésre és a környezetszennyezésre. Az elmúlt évben készült elképesztő felvételeikkel azt akarják megmutatni, milyen kincseink vannak még, amelyekre vigyáznunk kellene.

„Ha nem változtatunk, hamarosan nem láthatunk egymással viaskodó oroszlánokat, csapatostul úszó teknősöket, halászó medvét vagy az ember közelébe merészkedő cápákat sem” – figyelmeztettek a sorozat összeállítói.

(A legfrissebb hírek itt)

A szakemberek olyan sokkoló pillanatokat is lencsevégre kaptak, amelyek már mutatják, hogy egyre nagyobb a baj, mert nem óvjuk kellőképpen a földet.

„Az Alaszkában műanyag palackért viaskodó jegesmedvék példája jelzi, nagyon komoly méreteket öltött az óceánok szennyezése. Észbe kell kapnunk, mielőtt már túl késő lenne” – áll a közleményben, amellyel nehéz lenne vitába szállni.

4 / 9

Kicsi a sólyom, de erős, hiszen alaposan megtépázta a nála jóval nagyobb vízimadarat. A gödény hiába próbál menekülni, nem tudja lerázni magáról vérmes ellenfelét. Úgy tűnik, Dávid legyőzi Góliátot.

5 / 9

A sárba ragadt bivaly sorsa eldőlt, a dögevő marabuk már megjelentek a közelében, s csak arra várnak, hogy a lakoma elkészüljön, pontosabban a patás elkészüljön az erejével.

6 / 9

Ez a búvár igencsak vakmerő, hiszen vízi birokra kelt az igencsak veszedelmes és méretes tigriscápával. Még az sem rémisztette el, amikor a hatalmas száj kinyílt, pedig elég félelmetes.

7 / 9

A két fiatal oroszlán a Mátrix című filmet idézi légies„táncával”, szinte úsznak a levegőben. Megküzdenek, hogy eldöntsék, ki a domináns a családi rangsorban.

8 / 9

Nagyra tátja a száját a hatalmas víziló, amely láthatóan nem kedveli, ha fürdés közben zavarják a felségterületén. Jobb is lenne, ha nem találkoznának emberrel, hiszen az orvvadászok miatt néhány fajta már a kihalás szélén van.

9 / 9

Nem lesz ebből halvacsora! A grizzly medve belevetette magát a folyóba, hogy elkapja a lazacot, ám úgy tűnik, a mély víz már nem az ő terepe. Ez a hal elúszott, új fogás után kell nézni.

Forrás: Blikk.hu.

Hasonló hírek

Ennél aranyosabb állatok nincsenek – Szegeden születtek

Géza

Megható! Viszontlátás öt év után! – VIDEÓ

Mazsi

Méghogy az állatok nem csókolóznak?!

info