Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet
Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet

Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet

Hirdetés

Forrás: MTI

Eltérítettek és Cipruson kényszerítettek leszállni egy egyiptomi belföldi utasszállító repülőgépet kedden 60 emberrel a fedélzetén – jelentette a ciprusi média. Az értesülést később egyiptomi kormánytisztviselők és a ciprusi hatóságok is megerősítették.

 

Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet

 

Az egyiptomi légiforgalmi hatóság közleménye szerint az Egyptair légitársaság gépén 55 utas és ötfőnyi személyzet tartózkodik. Az első médiaértesülések még 81 személyről szóltak.

A gépnek – amelynek típusát az első hírek eltérően jelölik meg – a ciprusi Lárnaka repülőterén kellett landolnia.

Egy ciprusi illetékes szerint valószínűleg robbanószerkezet is van a gép fedélzetén.

Az egyiptomi légiforgalmi hatóság szerint a repülőgép belföldi járat volt, Alexandriából szállt fel és eredetileg Kairóban kellett volna leszállnia.

Az értesülések szerint az Egyptair légitársaság gépének pilótái leszállás előtt felvették a kapcsolatot a lárnakai légi irányítással, és engedélyt kértek a gépeltérítés miatti landolásra.

A géprabló vagy géprablók egyelőre nem fogalmaztak meg követeléseket, csak arra szólították fel a hatóságokat, hogy járműveiket tartsák távol a repülőtől.

Cipruson válságstábot állítottak fel a rendkívüli helyzet kezelésére. A lárnakai repülőtérre közlekedő gépeket egy másik ciprusi légikikötőbe irányítják át.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: