Hirmagazin.eu
Főoldal » Elszólta magát Soros György, leleplezte a Helsinki Bizottságot – videó! Oszd meg!
Külföld

Elszólta magát Soros György, leleplezte a Helsinki Bizottságot – videó! Oszd meg!

Elszólta magát Soros György, amikor átvette az idén neki ítélt Don Ridenhour Bátorság Díjat, amit azok kapnak, akik úgymond a közjóért és a társadalmi igazságosságért dolgoznak egész életükben.

A díj meglehetősen abszurd, ha figyelembe vesszük, hogy egy tőzsdespekulánsról van szó, akinek esetében ironikus a közjóért és a társadalmi igazságosságért folytatott tevékenységről beszélni. Soros a köszönőbeszédében elszólta magát, a Helsinki Bizottságot ugyanis egyszerűen Menekült Bizottságnak nevezte – számolt be a Pesti Srácok.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány Don Ridenhourról elnevezett bátorságdíját idén a bevándorláspárti tőzsdespekulánsnak, Soros Györgynek ítélték. Az átadóünnepségen Soros hosszan dicsérte egyik első számú emberét, Pardavi Mártát, aki a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke. Pardavi érdemei között külön kiemelte a migránsok és ezáltal a migráció támogatását. A nagy dicséret közepette azonban elszólta magát a milliárdos, Pardavi Mártát ugyanis így mutatta be:

… néhány pártfogoltunknak, mint például Pardavi Mártának a Magyar Menekült Bizottságból…Helsinki Bizottságból…

A Helsinki Bizottság, élén Pardavival valóban támogatja az illegális bevándorlást, ügyvédeikkel sorra járják a befogadóközpontokat, hogy jogi tanácsokkal lássák el a határsértő migránsokat, ebből a szempontból az elszólás nem meglepő. Ugyanakkor a Helsinki Bizottság hivatalosan mindenféle emberi jog védelmével foglalkozik, így Soros meglehetősen kínos helyzetbe hozhatta a szervezetet azzal, hogy leleplezte: tevékenységük valójában a bevándorlás támogatásáról szól.

Soros beszédében azt is hangsúlyozta, hogy abban az időszakban kapta meg ezt a díjat, amikor szerinte a nyílt társadalom eszméje világszerte támadásoknak van kitéve. Annak ellenére, hogy Soros első számú magyar támogatottját hosszasan méltatta beszédében, a díjjal járó 10 ezer dollárt mégsem nekik, hanem

a Mgyarország lejáratásán dolgozó Hungarian Spectrum fake news blognak ajánlotta fel.

A hungarofób blogot tizenkét éve Balogh S. Éva, a Yale Egyetem nyugalmazott balliberális történelemprofesszora írja.

A Magyar Helsinki Bizottságnak azonban nem kell kétségbe esnie, hogy nem ők kapták a bőkezű jutalmat, hiszen Soros a bevándorlás támogatásáért már kiemelkedően támogatta a szervezetet. 2015-ben Soros Nyílt Társadalom Alapítványa 4 111 490 dollárt, vagyis közel 1,2 milliárd forintot osztott szét a magyarországi pályázók között, aminek a mintegy 40 százalékán a Helsinki Bizottság és a szintén migránspárti TASZ osztozkodott.

Azonban, ha ez nem lenne elég, a határsértő migránsoknak is adtak jogi tanácsokat a befogadóközpontoknál, amire további 48 472 404 forintot kaptak. A migránsok segítése jó üzletnek bizonyult, ugyanis az Európai Bizottságtól 443 millió, az ENSZ Menekültügyi Főbizottságától 113 millió forint támogatást kapott a szervezet.

https://coub.com/view/1swy9v

PS, Origo

Hasonló hírek

Elfogták Mexikó első számú drogbáróját

info

Palmüra romjai között végzett mészárlást az IÁ

info

Bevándorlók helyett rendőrök ültek a kiutasítottak repülőjén

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------