Hirmagazin.eu
Főoldal » Elszabadultak az indulatok: hatalmas a tüntető tömeg Oroszországban, a hatóságok már erőszakot is alkalmaztak – Drámai képek és videók a megmozdulásról
Külföld

Elszabadultak az indulatok: hatalmas a tüntető tömeg Oroszországban, a hatóságok már erőszakot is alkalmaztak – Drámai képek és videók a megmozdulásról

Több tízezren vonultak utcára Oroszországban azért, hogy a 30 napra vizsgálati fogságba helyezett Alekszej Navalnij szabadon bocsátásáért tüntessenek. A megmozdulásokat többnyire az ellenzéki politikus munkatársai és támogatói szervezték – és maga Navalnij is arra biztatta híveit, hogy tiltakozzanak.

A megmozdulások nemcsak Navalnij mellett, hanem Putyin ellen is szólnak egyben, és egybehangzóan skandálják a ,,Mondjon le” és „Putyin tolvaj” sorokat. A tömeg pedig egyre jobban gyarapodik, ezzel párhuzamban az előállított személyek száma is nő.

A politikai megmozdulások elleni hatósági fellépés megfigyelésére szakosodott OVD-Info szerint szombat estig 2131 embert – Moszkvában 795-öt Szentpéterváron pedig 309-et – állítottak elő, ami napi rekord a csoport működésének kezdete, 2011 vége óta. A tüntetők mindkét nagyvárosban áttörték a kordont, a rendőrök erőszakot alkalmaztak.

A fővárosban átmenetileg őrizetbe vették Julija Navalnaját, az ellenzéki politikus feleségét is.

Hírügynökségek úgy értesültek, hogy mintegy negyven rendőr megsérült Moszkvában. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított – írja az MTI.

 

Egyre jobban kezdenek elfajulni a tüntetések, a moszkvai Puskin téren már gyerekeket és fiatalkorúakat is őrizetbe vettek a hatóságok – azt azonban érdemes kiemelni, hogy hangosbemondón keresztül folyamatosan felszólították az tüntetés helyszínére érkezőket a távozásra.

 

A helyszínen megjelent az említett feleség, Julija Navalnaja és ügyvédje, Ljubov Szobol is, viszont mindkettejüket rövid időn belül elvezették. Szobol éppen a sajtónak nyilatkozott, amikor elhurcolták:

 

A helyzet pedig tovább fokozódott, a rohamrendőrség is nagyobb létszámban jelent meg, és megkezdte a Puskin tér kiürítését, ami miatt a hatóságok és a tüntetők összecsaptak. Beszámolók szerint a környékbeli metróállomásokat lezárták, ami miatt sokan a belváros mellékutcáiba vették az irányt, és a közeli Cvetnoj sugárút és környéke vált a tüntetés helyszínévé – írja az Index.

Az alábbi videó is jól mutatja, hogy mennyire elfajultak az indulatok a tüntetők között, egyikőjük lendületből rúgta hátba az egyik egyenruhást:

 

 

Szerencsére voltak olyanok is, akik inkább hógolyóval kezdtek el dobálózni kemény tárgyak helyett:

 

 

Az egyik metróállomásnál elhaladt a Navalnij megmérgezésével vádolt orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) gépkocsija, amit nem kíméltek a tüntetők: rugdosni kezdték az oldalát, betörték a szélvédőjét és hóval is megdobálták. A sofőr szeme megsérült, őt kórházba is kellett szállítani.

A megmozdulásoknak pedig még nincs vége, egyes információk szerint egy csoport már elindult arra a helyre, ahol Navalij raboskodik.

/Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov//Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov/

blikk

hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Szörnyűség a tengerben: a kutatók is elsápadtak attól, ami a partra vetődött

Mazsi

Elismerés tapasztalható Németországban a magyar humanitárius politika iránt

Géza

Egymillió focipályányi erdőt vágtak ki Brazíliában tavaly

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!