Hirmagazin.eu
Külföld

Elszabadult a pokol, egy embert lefejeztek, sok a halott

Többen meghaltak, illetve megsebesültek az őrült helyzetben.

Kilenc fogoly meghalt és további 14 megsérült hétfőn egy brazíliai börtönlázadásban. A zavargások során rengetegen elszöktek – jelentette az O Estado de Sao Paulo című brazil újság.

A lap szerint 106 fogoly szökött meg a főváros közeli Goiania város börtönéből. Közülük a hatóságoknak eddig csupán 27-et sikerült  elfogniuk. A lázadásban életét vesztett kilenc fogoly egyikét a híradások szerint lefejezték.

A szörnyű eset kapcsán a lap felidézi az éppen egy éve kitört amazoniai véres börtönlázadást, amely során 56-an haltak meg és több áldozat holttestét lefejezték.  A régóta tartó bandaháborúk miatti akkori zavargás börtönbeli összecsapások egész sorozatát indította el, amely során 2017 januárjának első húsz napjában összesen mintegy 130 fogoly vesztette életét.

Nemzetközi jogvédő szervezetek gyakran bírálják az országot, mert túlzsúfoltak a börtönök és gyakoriak a lázadások. A cellák gyakran annyira telítettek, hogy lefeküdni sincs bennük hely.

Forrás: Ripost

Fotó: Sulyok László

Hasonló hírek

Több száz dühös nő küldte el tangabugyiját a francia miniszterelnöknek

Géza

Nobel-békedíjat adnának az egységes koreai jégkorong-válogatottnak

Géza

Elfogyott a benzin Nepálban

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian