Hirmagazin.eu
Főoldal » Elszabadult a pokol a főként migránsok által látogatott iskolában
Külföld

Elszabadult a pokol a főként migránsok által látogatott iskolában

A nyári szünet kellős közepén levelet írt a németországi Halléban található középiskola tanári kara a tartományi miniszterelnöknek. A levélben a pedagógusok a panaszaikat és félelmeiket írták le, közölve a tartomány vezetőjével: tarthatatlan, hogy a diákok 70 százaléka nem német.

Az új tanév pár hete elkezdődött, a helyzet pedig semmit sem javult. Sőt! A munkáját féltő – ezért anonimitást kérő – egyik tanár azt mesélte a Mitteldeutsche Zeitungnak, hogy még sosem volt ennyire katasztrofális a helyzet.

A suliban három olyan osztály is van, amely hivatalosan normálisként van feltüntetve, de egyáltalán nem azok, mivel csak és kizárólag migránsdiákok járnak oda

– meséli a kétségbeesett tanár. Egy tartományi rendelet szerint a frissen érkezett, a nyelvet nem beszélő diákoknak egy előkészítő osztályba kellene járniuk, ahol maximum 18 hónapon keresztül sajátíthatnák el a német nyelvet. A rendszer azonban nem működik, gyakran a német ezekben az osztályokban idegen nyelvnek tekinthető.

Az iskola tanára azt is megjegyzi, hogy sok kollégájának már egészségügyi problémái alakultak ki a folyamatos lármázás és a nagy stressz miatt. A rendőri jelenlét mindennapos az iskolában a folyamatos verekedések miatt, a tanároknak vérző orrú vagy feldagadt ajkú diákokat kell ellátniuk, mindemellett pedig a kurd és a szír diákok közötti etnikai nézeteltéréseket is csillapítaniuk kell.

Az oktatásért felelős tartományi miniszter tisztában van az iskola rossz hírnevével, és – mint mondja – ez az egyik legnagyobb kihívás számukra.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megőrültek a halloween ünnepétől a beöltőző sztárok

Géza

Világbotrány a gálán, ellopták a sztár Oscar-díját

Mazsi

Már szavaznak a dzsihadisták a következő terrortámadás célpontjáról

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!