Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Elsodródott gyermek, felborult kajakosok a Holt-Tiszán – így mentenek a profik

Tiszafüreden, a Holt-Tiszán gyakorlatoztak a Tiszai Vizirendészeti Rendőrkapitányság a katasztrófavédelem és a polgárőrség helyi munkatársai.

A gyakorlatot végrehajtók egy jet-skivel, és két hajóval siettek a fürdés közben elsodródott kisfiú, illetve a felborult kajakosok segítségére. Természetesen nem volt veszélyben senki, hiszen mindenki csak egy megrendezett szituációban vett részt.

A mentésben, illetve a sebesültek ellátásában az idén ismét aktívan közreműködtek a Tourist Policeprogramban részt vevő mentőtiszt hallgatók is. A diákok már a hajóban megkezdték az elsősegélynyújtást, melyet szükség esetén partra szállást követően is folytattak.

A gyakorlat lehetőséget nyújt, hogy a mentésben együttműködő szervezetek minél jobban fel tudjanak készülni egy esetleges valós helyzetre, illetve rögzüljenek a mentés egyes fázisai. A helyszín választásával pedig nem titkolt cél volt, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon az esemény, és felhívják a nyaralók figyelmét a szabályokra és a veszélyekre – olvasható a police.hu portálon megjelent beszámolóban.

infostart

Hasonló hírek

Még nem keresték a szülei a Miskolcon talált kisfiút

Edit

A biztonságos közlekedés érdekében tartottak ellenőrzést a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai

Géza

ORFK: Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

info