Főoldal » Elsodródott gyermek, felborult kajakosok a Holt-Tiszán – így mentenek a profik
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Elsodródott gyermek, felborult kajakosok a Holt-Tiszán – így mentenek a profik

Tiszafüreden, a Holt-Tiszán gyakorlatoztak a Tiszai Vizirendészeti Rendőrkapitányság a katasztrófavédelem és a polgárőrség helyi munkatársai.

A gyakorlatot végrehajtók egy jet-skivel, és két hajóval siettek a fürdés közben elsodródott kisfiú, illetve a felborult kajakosok segítségére. Természetesen nem volt veszélyben senki, hiszen mindenki csak egy megrendezett szituációban vett részt.

A mentésben, illetve a sebesültek ellátásában az idén ismét aktívan közreműködtek a Tourist Policeprogramban részt vevő mentőtiszt hallgatók is. A diákok már a hajóban megkezdték az elsősegélynyújtást, melyet szükség esetén partra szállást követően is folytattak.

A gyakorlat lehetőséget nyújt, hogy a mentésben együttműködő szervezetek minél jobban fel tudjanak készülni egy esetleges valós helyzetre, illetve rögzüljenek a mentés egyes fázisai. A helyszín választásával pedig nem titkolt cél volt, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon az esemény, és felhívják a nyaralók figyelmét a szabályokra és a veszélyekre – olvasható a police.hu portálon megjelent beszámolóban.

infostart

Hasonló hírek

Biztonságban az ünnepi készülődés idején is! Köszönjük rendőreinknek! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Szülők figyelem! Kiterjedt szlovák bűnbanda garázdálkodik hazánkban! Kiskorú lányokat szerveznek szexmunkára! Mindenki figyeljen jobban gyermekélre! Oszd meg! Hirmagazin.eu

Géza

Tragédia az utakon! Így búcsúztak a balesetben elhunyt magyar kézilabdázótól – VIDEÓ

Mazsi