Hirmagazin.eu
Főoldal » Első alkalommal igazolta a tudomány, hogy a meditáció gyógyítja az emberi testet
Ezotéria: álomfejtés, jövendölés, gyógyítások

Első alkalommal igazolta a tudomány, hogy a meditáció gyógyítja az emberi testet

A meditáció, a jóga és a stresszkezelő gyakorlatok sejtszinten regenerálják az emberi szervezetet a nélkül, hogy külső hatóanyagot, gyógyszert kellene alkalmazni – derült ki egy kanadai tudományos kutatásból.

2015-09-10_083154

A Linda Carlson orvos által vezetett kutatás során olyan nőket vizsgáltak, akik túlélték a mellrákot.Az 55 év átlagéletkorú nők száma 88 volt, akiket három csoportra osztottak: az első csoport tagjai naponta 45 percet jógáztak otthon, és három hónapig heti egy alkalommal közösen egy jógaoktató segítségével.

A második csoport tagjai nem jógáztak, de három hónapig heti egy alkalommal találkoztak, és elmondták egymásnak a betegségtől, a haláltól való félelmüket, valamint kibeszélték, hogy milyen stresszes helyzetbe kerülnek naponta. A harmadik csoport se nem jógázott, se nem beszélgetett, ellenben egy alkalommal találkoztak egy 6 órás képzésen, ahol megtanulták a stresszkezelés alapjait.

A szakemberek mindenkitől vért vettek a kísérlet elején és a három hónap letelte után is. Kiderült, hogy az emberi elme és test befolyásolják egymást, ugyanis az első két csoport tagjainak szervezete esetében a telomerek nem rövidültek, míg a harmadik csoport tagjai esetében igen.

A telomer (vagy teloméra) a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén található rövid, többszörösen ismétlődő szakasz. Szerepe kettős: megakadályozza, hogy a kromoszómavégek összetapadjanak a sejtosztódás során védi a DNS-t a folyamatos rövidülés káros hatásaitól. a kutatásvezető elmondta, a tudomány eddig is tudta, hogy a mentális egészségre pozitívan hat a nyugalom és a meditáció, ám most bizonyíték is van arra, hogy ezek a meditációs módszerek a sejtek szintjén is befolyásolják a fiziológiai folyamatokat. Carlson megjegyezte: a jövőben nagyobb mintán és hosszabb ideig folytatják a kutatást.

Forrás: Arany gondolatok

Hasonló hírek

Így vélekednek a Sátán évéről a hazai sztárok!

Mazsi

12 egyértelmű jele annak, hogy egy rosszindulatú emberrel van dolgod!

Mazsi

Baba Vanga, a vak jósnő: Ez fog történni Európával!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!