Image default
Tudástár - minden érdekesség

Elsápadtak a kutatók, hihetetlen leletre bukkantak a tenger mélyén – VIDEÓ

Egy elveszettnek hitt tengeralattjáró került elő a Csendes-óceán mélyéről.

Közel nyolcvan évvel ezelőtt a USS Grunion tengeralattjáró a beavatási küldetésén elsüllyedt hetvenfős legénységével együtt.  Sokáig keresték a Csendes-óceán mélyén, de most úgy tűnik, hogy Alaszka partjainál, nagyjából 820 méterrel a vízfelszín alatt rátaláltak – írja a Live Science.

Miután rátaláltak a tengeralattjáró orrára, önjáró, víz alatti járműveket küldtek le, amik 3D felvételeket készítettek a hajótestről. A Lost 52 projekt, ahogyan a neve is mutatja, a II. világháború alatt eltűnt 52 tengeralattjáró felkutatását tűzte ki célul.

Az USS Grunion 1942 áprilisában indult útjára a Karib-térségből Pearl Harbor felé. Július 30-án visszahívták az alaszkai tengerészeti bázishoz, de soha nem ért oda. 1942. október 5-én eltűntnek nyilvánították a tengeralattjárót és a legénységét.

2006-ban már megpróbálta megkeresni a roncsot az USS Grunion kapitányának három fia, de az orrát nem találták meg, azt csak most, a Lost 52 szakemberinek segítségével sikerült megtalálni. A kutatók egy videót készítettek a speciális technológiával készített felvételekről.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Tengerészek világnapja

info

A látás világnapja

info

Földönkívüli bázist találtak a Google térkép segítségével Argentínában! – VIDEÓ

Mazsi