Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Elrettentő film készült a jövő migránsainak + VIDEÓ
Elrettentő film készült a jövő migránsainak
fotó: Twitter

Elrettentő film készült a jövő migránsainak + VIDEÓ

Hirdetés

forrás: Huffington Post

Újabb rendhagyó módszert alkalmaz Ausztrália a menekültek elriasztására: másfél milliárd forintnak megfelelő összegből televíziós alkotást készítettek “Utazás” címmel.

Több mint másfél milliárd forintnak megfelelő összegből készült el Ausztrália legújabb tévés filmje, az Utazás – írja a Huffington Post. Az alkotás középpontjába a menekülttábori borzalmak és a kegyetlen embercsempészek kerültek.

Elrettentő film készült a jövő migránsainak

A filmet Afganisztánban, Malajziában és Indonéziában készítették az ausztrál bevándorlásügyi minisztérium megrendelésére, és olyan afgán menekültekről szól, akik Ausztráliába próbálnak meg eljutni, de – mint ahogy az a filmből egyértelműen kiderül – nem gondoltak bele, milyen veszélyes útra vállalkoztak.

Az alkotás egyértelműen a hasonló út megtételén morfondírozó “potenciális migránsoknak” szól.

Afganisztánban múlt hét pénteken vetítették, de előtte már Pakisztánban, Iránban és Irakban is sugározták. Az arab nyelven kívül a perzsa, pastu és urdu szinkronon is dolgoznak már. A Mail Online információi szerint angol szinkront nem terveznek.

Elrettentő film készült a jövő migránsainak

fotó: Twitter

 

Van értelme egy ilyen filmnek?

A film készítői elmondták a brit lapnak, hogy ők csak tanítani szeretnék a migránsokat, és meg akarják őket óvni az embercsempészektől és a rájuk váró fölösleges csalódásoktól.

A filmes elrettentés sokak szerint haszontalan módszer, mondván: aki úgy gondolja, hogy egy alkotással el lehet tántorítani valakit egy ilyen nagyságú út megtételétől, az nem tudja, kikről is forgatott filmet.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: