Image default
Külföld

Előzetesben marad a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének elnöke

forrás: MTI

A romániai legfelsőbb bíróság elutasította szerdán este a merényletkísérlettel gyanúsított Beke István fellebbezését az előzetes letartóztatása ellen – közölte a Mediafax hírügynökség.

 Előzetesben marad a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi szervezetének elnöke

A jogerős döntés értelmében a kézdivásárhelyi férfi vizsgálati fogságban marad. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi szervezetének elnökét december elsején, Románia nemzeti ünnepén vette őrizetbe a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni fellépéssel foglalkozó romániai ügyészség (DIICOT), amely szerint a férfi házi készítésű pokolgépet akart felrobbantani az ünnep alkalmából tartott kézdivásárhelyi rendezvényen.

A DIICOT közölte: az illetőt az alkotmányos rend elleni cselekedetek szándékának és a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének gyanújával vették őrizetbe. Az ügyészség szerint a házkutatások során lefoglalt eszközök alkalmasak voltak arra, hogy román állampolgárokat és javaikat veszélyeztessék. Az ügyészek petárdákat találtak a férfi lakásán.
Szerdán egy másik, a terrorizmussal összefüggésbe hozható ügyben is döntés született. A DIICOT úgy döntött, hogy nem kéri annak a 17 éves craiovai iskolásnak az előzetes letartóztatását, akit kedden dzsihadista propagandatevékenysége miatt vettek őrizetbe. Az iszlám hitre áttért iskolást ügyészségi felügyelet alatt vizsgálják tovább.

 

Hasonló hírek

Hajók elleni rakétákat lőtt ki Észak-Korea

Edit

Drámai pillanatok: tűz ütött ki a repülőgépen – VIDEÓ

Mazsi

Elképesztő történet: a Down-kóros fiú mentette ki a fuldokló lányokat! (Olvasd el és nézd meg!)

Géza