Hirmagazin.eu
Főoldal » Előzd meg a kiégést! Oszd meg!
Életmód hírek

Előzd meg a kiégést! Oszd meg!

Frusztráltak, elégedetlenek, túlterheltek a hazai munkavállalók, és a stresszkezelésben még nincs gyakorlatuk, ami egyenes út lehet a munkahelyi kiégés felé

– derül ki a Workania online kutatásából. A burnout szindróma több embert érint, mint azt gondolnánk, és nem véletlen, hogy május végén az Egészségügyi Világszervezet betegségnek nyilvánította – olvasható a DeepInsight Creative sajtóközleményében.

A fotó illusztráció (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Elégedetlenség, túlóra, túlterheltség

A Workania-kutatásból kiderült, hogy a kérdőívet kitöltők 44 százaléka elégedetlen a munkahelyével, 19 százaléka nem tudja eldönteni elégedett-e vagy sem, és mindössze 37 százaléka nyilatkozott pozitívan a napi robotról. Az elégedetlenségnek több oka lehet. A válaszadók 53 százaléka úgy nyilatkozott, hogy rendszeresen túlórázik (a legtöbben átlagosan heti egy-három órát), de tizedük több, mint heti 10 órát; ők minden munkanapra plusz két órát húznak rá.

Nem csoda tehát az sem, hogy a válaszadók 62 százaléka nagyon, 24 százaléka pedig közepes mértékben érzi túlterheltnek magát, és mindössze 14 százaléka mondta azt, hogy csak kicsit vagy egyáltalán nem.

Szinte mindenki stresszel

A munkavállalók stresszesek, mindössze 7 százalék mondhatja magát olyan szerencsésnek, hogy nem okoz számára stresszt a munka, 36 százalék nagyon, míg 57 százalék közepes vagy annál kissé erősebb mértékben érzi magát stresszesnek. A válaszokból az is kiderült, hogy a főnök a legnagyobb feszültségfaktor, majd a kollégák és végül a munka mennyisége következik a sorban.

A jelentős stresszmennyiség is lehet az egyik oka annak, hogy a megkérdezettek 32 százaléka egyáltalán nem vagy csak minimálisan élvezi a munkáját; 33 százalék közömbös, 25 százalék inkább élvezi, mint nem, és mindössze 10 százalék mondhatja el magáról, hogy imádja, amit csinál.

Ami a stresszkezelést illeti, itt sem jeleskednek a munkavállalók; 32 százaléknyian érzik úgy, hogy egyáltalán nem tudják hatékonyan kezelni a stresszt; és 34 százaléka a munkavállalóknak úgy értékeli, hogy van hova fejlődnie, de ugyanennyien mondták azt, hogy jól kezelik.

Szinte mindenki produkálja a kiégés tüneteit

A WHO hivatalos definíciója szerint a kiégés egy olyan betegség, amelyet a nem megfelelően kezelt, krónikus munkahelyi stressz okoz. A burnout, vagyis a kiégési szindróma egy olyan speciális munkahelyi ártalom orvosi elnevezése, amely vezető tünete a fizikai-érzelmi-mentális kimerülés.

A válaszadók 78 százaléka hallott már a kiégésről, és 64 százaléka már tapasztalta is valamelyik tünetet magán. Aggodalomra ad okot az is, hogy a válaszadók 66 százaléka egyfolytában fáradtnak, 64 százaléka ingerlékenynek és 63 százaléka folyamatosan feszültnek érzi magát. A kitöltők több, mint fele számolt be alvászavarról, 46 százaléka pedig a munkához köthető szorongást is jól ismeri. Megdöbbentő adat, hogy mindössze 7 százalék állította azt, hogy egyik tünetet sem tapasztalta magán.

Okok és a munkáltatói felelősség

A válaszadók döntő többségének (79 százalék) megfordult már a fejében, hogy jelenlegi karrierjét feladja, hogy valami teljesen újba kezdjen. De vajon mi az oka ennek és a fent leírtaknak? A frusztráció fakadhat az elismerés hiányából is, ugyanis a válaszadók 44 százaléka úgy érzi, hogy egyáltalán nem vagy csak alig ismerik el felettesei a munkáját, 48 százaléka szerint van ugyan némi elismerés, lenne van hova fejlődni e téren, és mindössze 7 százaléka a megkérdezetteknek érzi úgy, hogy teljes mértékben megbecsülik.

Nem kérdés, hogy a kiégés megelőzésében a munkáltatónak kulcsszerepe van, ráadásul elemi érdeke is fűződik hozzá. A boldog és kiegyensúlyozott munkaerő hatékonyabban dolgozik. A boldogtalan és stresszes munkatársak ellenben előbb-utóbb elgondolkodnak a munkahelyváltás lehetőségéről.

Szerencsére a munkáltatók sokat tehetnek a dolgozói jólét, vagyis inkább jóllét érdekében; akár egy csapatépítő is csodákra képes. A megelőzés azonban befektetést igényel a munkáltató részéről, és itt nem csak az anyagiakra gondolunk. Stresszkezelő tréningekkel is segíthetik a dolgozókat, de a közösen eltöltött minőségi idő is kiemelten fontos.

Egy jól megszervezett, élménydús csapatépítő is csodákra képes. Ebben most az egyik legnagyobb hazai állásportál segítséget nyújt, elindult ugyanis a Nyerő munkahely pályázat! Pályázni kreatív és eredeti csapatépítő ötletekkel lehet, a legeredetibb ötlet pedig meg is valósul. Javaslatokat a csapatos lazításra június 23-ig várják.

hirado.hu, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Ez az óriás gyermek a valóságban létezik és a fényképeken nagyon éhes!

Mazsi

Hajmeresztő dumákkal próbálnak csajozni a Soundon

Edit

7 mód, ahogyan megkülönböztetheted a hamisított parfümöt a valóditól!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------