Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Kiemelt külföldi hírek > Először nevezett ki a pápa női tanácsadókat a Hittani Kongregációba
Először nevezett ki a pápa női tanácsadókat a Hittani Kongregációba | Híradó

Először nevezett ki a pápa női tanácsadókat a Hittani Kongregációba

Hirdetés

Először nevezett ki a pápa női tanácsadókat a Hittani Kongregációba. Az újonnan megbízatást nyert öt tanácsadó közül három nő – jelentette a Kathpress katolikus hírügynökség szombaton vatikáni tájékoztatásra hivatkozva.

Először nevezett ki a pápa női tanácsadókat a Hittani Kongregációba | Híradó

Egyikük Linda Ghisoni jogász, akit novemberben a Világiak, Család és Élet Kongregációja titkárhelyettesévé neveztek ki. Ferenc pápa a Hittani Kongregáció tanácsadójává tette Michelina Tenace fundamentális teológust, a Pápai Gergely Egyetem munkatársát és Laetitia Calmeyn párizsi teológust is.

A kongregációba frissen kinevezett öt tanácsadó közül a fennmaradó kettő Sergio Paolo Bonanni – szintén a Pápai Gergely Egyetem teológusa – és Manuel Jesús Arroba Conde, a pápai Lateráni Egyetem egyházjogásza.

A kongregáció összesen 30 tanácsadója öt évre szóló megbízást kap, és az előírások értelmében hetente tanácskoznak. Az általuk tárgyalt témákat és szakvéleményeket a kongregáció tagjai elé terjesztik döntéshozatalra. A kongregáció tagjai havonta üléseznek.

A Nemzetközi Teológiai Bizottságban, amelyhez csatolva a Hittani Kongregáció működik, már régebb óta vannak nők.

Forrás: MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: