Image default
Belföldi hírek

Először beszélt hosszabban távozásának okáról Szél Bernadett (A cikk videót tartalmaz)

Budapest – Először beszélt hosszabban távozásának okáról Szél Bernadett: az LMP lemondott társelnöke elmondta, mivel indokolható, hogy meghozta ezt a döntést.

Szél Bernadett /Fotó: RAS-archívum

Mint megírtuk, Szél Bernadett, az LMP társelnöke lemondott vezetői tisztségeiről. A távozó politikus kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta: döntésének közvetlen oka az volt, hogy nem tudta megvédeni azokat azembereket, akik alatta-mellette dolgoztak a pártban és a kampányban.

„A teljes ellenzéki együttműködést szorgalmaztam, amiért majdnem máglyára küldtek” – mondta a lemondását közvetlenül kiváltó etikai bizottsági döntésről az LMP volt társelnöke és volt frakcióvezetője.

A lemondott politikus szerint nem személyes ügyként kezeli a történteket, mert akkor is lemondott volna, ha semmilyen büntetést nem kap az etikai bizottságtól.

Szél Bernadett a műsorban arról is beszélt, hogy bár zavarja, hogy a szavazóik nem erre számítottak, megalázva nem érzi magát. Azt mondja: inkább bosszús.

Úgy véli, pártjának etikai bizottsága nem egy politikai döntéshozó testület, a kampányban folytatott koordinációs tárgyalások kérdését pedig politikai eszközökkel kellett volna rendezni, nem fegyelmi eljárásokkal.

„Furcsa, hogy engem újraválasztott a párt, mégis az etikai bizottság döntése nyomán mondok le” – jelentette ki.

Arról is beszélt, hogy nem menekül az LMP-ből, párttag marad, mivel azt, amit képviselnek, a zöld irányvonalat, jónak tartja. Elmondta: továbbra is képviseli a paksi atomerőmű ügyét, az ápolási díjat és a devizakárosultakat – olvasható az ATV cikkében.

Szél Bernadett a lemondásról beszél: 

https://www.facebook.com/atv.hu/videos/915496855320225/

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Konkrétan az egész internet Kunhalmi Ágnes MTVA-s műesésén röhög! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg te is!

Géza

Redőny védheti a határt a síneknél?

Edit

Interpellációkkal folytatódik az Országgyűlés ülésszaka

Géza