Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Előre eltervezte a mészárlást az 57 éves osztrák gyilkos (18+)

Valósággal kivégezték azt a férfit, akinek a családjára rátámadt egy osztrák férfi hajnalban Káptalanfán.

Egy szomszéd szerint hétszer lőtt a gyilkos a férfire. Az 57 éves gyilkos ezután a férfi feleségét, és két gyerekét (egy 22 éves és egy 3 éves lányt) is megsebesítette, mielőtt a hajánál fogva rángatta ki az utcára.

Ott maga előtt tartotta, és úgy lövöldözött. Korábban, még bent a házban tüzet is gyújtott. A 22 éves lány korábban a barátnője volt, csakhogy a lány szakíthatott vele, ezért támadhatott rá a családra, majd lett végül öngyilkos.

Sándort valósággal kivégezte. Hétszer lőtt rá – ezt mondta egy helyi nő a történtek után néhány órával.

A 22 éves lány, akit továbbra is életveszélyes állapotban kezelnek a szombathelyi kórházban, korábban együtt élt a támadóval. A család szomszédja azt mondja, a lány Bécsben lakott párjával, ott is dolgozott.
Szabina nagyon céltudatos volt. Veszprémben tanult szakácsnak, azután ment ki Bécsbe. Az apja nagyon büszke volt rá. Csak nemrég bizonytalanodott el a lány, hogy hazaköltözzön vagy sem– mondja a férfi.

Hogy a pár szakított-e, egyelőre nem lehet tudni. Több helyi szerint viszont az 57 éves férfi (az egyik osztrák lap Johann M.-ként azonosította) azért ment a lány családjához, hogy kibéküljenek. A férfi a lány testvéreivel is jóban volt, többször jártak nála.

Az egyik szomszéd azt mondja, a férfi többször vett drága ajándékokat Szabinának, és a luxusautóval érkező férfi valószínűleg most is abban bízott, hogy meg tudja győzni a lányt, hogy menjen vele vissza Bécsbe.

Kell hozzá pszichológiai segítség, hogy fel tudják dolgozni majd, és a kötődéseiket újra rendbe tudják majd tenni ezek a gyerekek– ezt már Végh József kriminálpszichológus mondta megkeresésünkre. A családnak ugyanis 12 gyereke van, köztük többen nagyon fiatalok. Így a már említett hároméves kislány mellett – aki életveszélyes koponyasérüléssel került be a győri kórház idegsebészetére, ahol agyzúzódás és koponyaűri vérzés miatt műtötték meg – van egy másik is, aki a gyilkos által gyújtott tűzben sérült meg, többen még iskolába járnak.

“Nem lehet megmondani pontosan, hogy mennyi idő, míg a gyerekek ezt a traumát feldolgozzák, mert lesz, amelyik úgy fog védekezni, hogy elfojtja, nem akar, és nem is fog emlékezni a történtekre, de lesz, amelyik fel fogja tudni dolgozni, segítséggel” – teszi hozzá a szakember, aki szerint a támadó nem hirtelen felindulásból gyilkolt.

Biztos, hogy ez egy előre eltervezett bűncselekmény volt, mert a fegyvert hozta magával a határon át, tehát nem Magyarországon vásárolta meg a gyilkos. Másrészt tüzet is gyújtott, tehát nyilvánvalóan arra is készülnie kellett, hogy égést segítő anyag legyen nála.

Nem hiszem, hogy a felelősségre vonástól menekült volna, inkább attól, hogy kilátástalannak látta a hátralevő életét – mondta Végh József.

Én azt gondolom, de ez csak feltételezés, hogy valamin összeveszhettek, a nő azt mondta, hogy végleg hazaköltözik tőle, és ezt a szakítást nem tudta feldolgozni a férfi. Nyilván nem először történik az életében szakítás, de nagyon sok reményt táplálhatott ezzel a kapcsolattal. A jövőbe vetett reménykép, amit elveszített, amiatt történt valószínűleg ez a bűncselekmény.

Több osztrák internetes portál is beszámolt a történtekről. Azt írják, a bécsi külügyminisztérium is megerősítette, hogy a támadó, aki végül öngyilkos lett, valóban osztrák állampolgár. A Kronen Zeitung szerint Johann M.-nek hívták, és 57 éves volt.

Forrás és képek: Origo

Hasonló hírek

Robbanás történt egy Csömör határában álló ház melléképületében

info

Pszichoaktív anyag és pirotechnikai termékek voltak egy tiszaalpári házaspárnál

info

Halálos baleset Kisteleknél tegnap délután

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------