Hirmagazin.eu
Főoldal » Előleget kapnak a gazdák
Gazdaság

Előleget kapnak a gazdák

forrás: Kossuth Rádió – Hajnaltáj/M1

Idén a területalapú támogatási keretösszeg csaknem 300 milliárd forint. Most az előző évekkel ellentétben a támogatási összeg 70 százalékát kapják meg a gazdálkodók. Több támogatás jut az állattartó gazdaságoknak – ezen belül a tejtermelő tehenészeteknek és a juhtenyésztőknek.

Törtelen Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter október 16-án elindította a területalapú támogatások előlegének átutalását. „Kézzel fogható, hasznos és gyors segítség, amely segíti a gazdákat abban, hogy jól zárják az idei évet és megalapozzák a következő esztendőt” – mondta a miniszter. 170 ezer igénylő gazda hektáronként ötvenezer forintnyi támogatáshoz jut, ami a teljes támogatás 70 százaléka – tette hozzá Fazekas Sándor.

Tagállami döntési hatáskörben lehetett idén megemelni az eddig ötven százalékos előleget hetvenre. Magyarország élt ezzel a lehetőséggel – mondta Czerván György, agrárgazdaságért felelő államtitkár a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. A változásokról az államtitkár megjegyezte, hogy a korábbi területalapú támogatás most már két komponensből áll: alaptámogatásból és zöldítésből. A cukorrépa ágazat is részesül idén a termeléshez kötött uniós támogatásban. Remélhetően így nem csökken, hanem inkább majd emelkedik a mintegy 15 ezer hektárnyi cukorrépa terület – mondta az államtitkár. A hektáronkénti 160 ezer forintnyi előleget decemberben kezdik kifizetni, ahogy a cukorgyár igazolja a termelői répa beszállítását – tette hozzá.

előleget kapnak a gazdák

Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke a rádióban elmondta: „a korábbi két jogcím helyett ma már nyolc jogcímen lehet előleget kifizetni”. Megjegyezte, hogy a rendelkezésre álló 440 milliárd forintból közel 200 milliárd már karácsonyig megérkezhet a gazdákhoz.

 

Hasonló hírek

Még sosem importált annyi áramot Magyarország, mint 2018-ban

Géza

Lesz, ahol minden második cég emel a fizetéseken

Edit

Extrém forróság tombol a világban – Durva hatása lehet a villanyszámlákra

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!