Image default
Külföld

Élőben nézték végig a börtönőrök a Köpcös szökését (Videó)

Újabb fordulatot vett Mexikó legismertebb és július 11-óta legkeresettebb maffiózójának a története. Jochim Guzman picivel több mint három hónapja szökésben van. Azt eddig is tudni lehetett, hogy egy komoly csapatmunka eredménye volt szabadulása.

Arra azonban csak most derült fény, hogy Mexikó legbiztonságosabb börtönének smasszerei nagy valószínűséggel nyakig benne voltak a szöktetésben.

Az egyik mexikói kereskedelmi csatorna ugyanis megszerezte a börtön biztonsági kameráinak felvételét, amelyen még a falat bontó kalapácsok hangját is hallani.

Ahogy az ellenzéki Demokratikus Forradalom Pártjának szenátora is nyilatkozta, a hatóságok hazudtak, eltitkoltak információkat. A nyomozás eddigi megállapításai nem mások mint kitalációk. Alejandró Encinas szerint mindenki benne volt a szöktetésben, a hatóságok, a börtön személyezte és a rendőrség is.

A felvételből pontosan tudható, hogy a biztonsági személyzet annak ellenére nem tett semmit, hogy 26 perce nem látták a kamerák a drogbárót.

Amikor az őrség felnyitotta a cellát, a képek tanúsága szerint meglehetősen komótosan végezték az egyébként tökéletesen belátható cella átvizsgálását.

De ennél is súlyosabb állítás, hogy a börtön falának átvágását végző kalapácsok zaját is hallaniuk kellett. Ezt eddig a hatóságok titkolták, a most bemutatott felvételből derült ki.

A Guzmannak, vagy ahogy az alvilágban hívják, a Köpcösnek volt 26 perce, hogy a különjáratán, motorral kereket oldjon.

Forrás: euronews;

Hasonló hírek

Félholtra vert 20 migráns két biztonsági őrt Madridban

Mazsi

Közel másfél ezer halottja is lehet a mekkai tragédiának

Edit

Száguld tovább a Panama-lavina: házkutatás Salvadorban

info