Hirmagazin.eu
Külföld

Ellopták a Pfizer-vakcina szupertitkos dokumentációját, a gyógyszercég egy alkalmazottat vádol

12 ezer bizalmas fájl kerülhetett illetéktelen kezekbe, az amerikai gyógyszergyártó óriásvállalat perel.

Egy napokban kirúgott alkalmazottját azzal vádolja a Pfizer, hogy bizalmas dokumentumokat, köztük a cég koronavírus-elleni vakcinájával és más gyógyszerekkel kapcsolatos üzleti titkokat lopott el, melyeket jó pénzért megpróbálhatott továbbadni egy harmadik félnek – írja a londoni székhelyű Reuters hírügynökség.

Az amerikai gyógyszergyártó óriásvállalat a hét elején nyújtott be bírósági keresettet Chun Xiao Li ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy valamikor október végén több mint 12 000 fájlt – köztük számos bizalmas Pfizer-dokumentumot – töltött fel egy céges számítógépről a személyes felhőalapú tárhelyére, majd a dokumentumokat onnan lementette az otthoni eszközeire.

Miután a Pfizer észlelte a dokumentumlopás tényét, megvizsgálták Li céges levelezését, fájlhozzáférését és internetes tevékenységét. Így derült fény arra, hogy a középkorú nő egy rivális gyógyszeripari céggel, a kaliforniai székhelyű Xencorral folytatott tárgyalásokat egy álláslehetőségről, amikor másolatokat készített a fájlokról.

 

Egy ampulla Pfizer-féle koronavírus elleni vakcina. (Fotó: AFP)

 

Közleményében a Pfizer azt is állítja, hogy Linek akár öt ismeretlen bűntársa is lehet, akik szintén a vállalatnál dolgoznak. Ezt arra alapozzák, hogy a nő különböző laptopos felöltésekkel megpróbálta félrevezetni a vállalat biztonsági csapatát, hogy soha ne derüljön ki, melyik készülékről lopták el a fájlokat. Ennek ellenére a Pfizer „törvényszéki elemzése” során sikerült beazonosítani, melyik számítógépről történt a feltöltés, és hogy Li és bűntársai „valószínűleg továbbra is birtokában vannak a korábban említett 12 ezer titkos fájlnak.”

Mindezek miatt a Pfizer korlátozó bírósági végzést kért Li ellen, hogy a nő ne tudjon munkát vállalni más gyógyszeripari vállalatnál, amíg jogerős ítélet nem születik a dokumentumok ellopásának ügyében. A Pfizer azzal érvelt a kérelem mellett, hogy „igazságtalan lenne megengedni Linek, hogy a Pfizer tudásanyagával kereskedjen, akár a Xencornál, akár más vállalattal.”

A súlyos vádak ellenére Chun Xiao Li azt állítja, hogy nem lopott a Pfizertől és a cég által kért összes információt átadta a vizsgálóbizottságnak – olvasható a nő bírósági beadványban.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Twitter

Hasonló hírek

Megkezdődött a párizsi terrortámadás megszervezőjének pere

Géza

Merényletet akadályoztak meg a törökök

Edit

A minszki helyzetről egyeztetett Merkel Putyinnal

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian