Image default
Külföld

Ellopták a Blenheim kastély tömör arany WC-csészéjét

A Blenheim kastély barokk műemlék épületéből elloptak egy 1 millió font értékű 18 karátos arany WC-csészét

– írta a BBC. A bűncselekmény miatt a kastély zárva tart.

arany wécé

Az eset szombat virradóra történt. A tolvajok komoly károkat és csőtörést is okoztak a lopás során. A rendőrség szerint az elkövetők két autót használtak és a helyszínről elmenekültek. Ugyanakkor egy 66 éves férfit őrizetbe vettek – számolt be a nem mindennapi bűntényről a BBC.

A tömör arany WC, amely Maurizio Cattelan olasz művész alkotása csütörtök óta látható az Oxford melletti Woodstockban, amely Winston Churchill szülőhelye is egyben. Korábban a Guggenheim Múzeumban volt kiállítva.

A hírekbe akkor került be, amikor Donald Trump Van Gogh képeket szeretett volna kikölcsönözni a múzeumtól, de ezt a New York-i múzeum vezetés elutasította, és a festmények helyett az arany WC csészét ajánlották fel.

A 18 karátos WC egyébként nem csak műalkotás, hanem használni is lehetett, igaz személyenként maximum három percig, hogy elkerüljék a nagy sorokat.

A kastély igazgatója sajnálkozását fejezte ki az eset kapcsán, de megjegyezte, hogy talán ez is hozzájárulhat ahhoz az olasz művész alkotása hallhatatlanná váljon.

A Blenheim kastély Marlborough herceg tulajdonában áll.

hirado, bbc

Hasonló hírek

Ettől fél leginkább az Iszlám Állam!

Mazsi

Kiadták a riasztást: szörnyűség közeledhet a partokhoz

Mazsi

Most kaptuk a hírt: Migránsok lelőttek egy rendőrt az F1-es Belga Nagydíj közelében tegnap éjjel! Oszd meg!

Géza