Főoldal > Hírek > Főhírek > Belföldi hírek > Ellentmondásos információk: Százával rohamozzák meg az induló vonatokat a migránsok

Ellentmondásos információk: Százával rohamozzák meg az induló vonatokat a migránsok

Hirdetés

Sajtóinformációk és helyszíni beszámolók szerint hétfőn reggel, 6 óra után eltűntek a Keleti pályaudvarról a rendőrök. A migránsok százával rohamozzák meg a Németországba tartó vonatokat, de még így is mintegy ezren várnak arra, hogy elhagyhassák a Keleti tranzitzónáját.

A migránsok úgy tudják, hogy most “határozatlan ideig” szabadon indulhatnak útnak, és nem szedik le őket a vonatokról sem. Szerintük Angela Merkel német kancellár szólt rá Orbán Viktor miniszterelnökre.

A Belügyminisztérium hétfőn azt közölte, hogy a migránsok csak úti okmányokkal és érvényes vízummal juthatnak tovább Magyarország területéről Németországba. Ezeknek hiányában nem tudták továbbengedni a migránsokat, hiába rendelkeztek többen is érvényes vasúti jeggyel.

Közben az ARD német közszolgálati adó a Twitteren azt írta: Berlinből különvonatokat küldenek a szír menekülteknek Budapestre. Német részről hivatalosan ezt még senki nem erősítette meg.

forrás: Alfahír

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: