Image default
Külföld

Elküldték a bölcsődéből a kislányt, mert a dadák szerint annyira ronda, hogy megijeszti a többi gyereket

A kétéves Sofya Zakharovát kirúgták a bölcsődéből, mert a dadák szerint túl csúnya a kislány arca, és megijeszti a többi gyermeket.

Az orosz kislány szüleinek azt javasolták, hogy vigyék el lányukat plasztikai sebészhez mielőtt beíratják bárhová is.

Zakharova súlyos koponyadeformációval született, valamint kéz- és lábujjai is összenőttek. Már tervben volt a műtétje, de az orvosok valamiért jobbnak látták elhalasztani. A szülőket közben arra figyelmeztette a gyermekpszichológus, hogyha Zakharova nem kerül időben közösségbe, vissza fog maradni a fejlődésben. A fiatal pár ezért úgy döntött, hogy műtét nélkül is beíratják gyermeküket bölcsődébe, nehogy kihatással legyen a mostani állapota a későbbi életére.

– Azt mondták, hogy előbb meg kellene műttetni, mert így nem maradhat a bölcsődében, és óvodába sem veszik majd fel, a többi gyermek nyugalmára való tekintettel – mondta elkeseredetten Zakharova édesanyja.

– Teljes káosz van, – tette hozzá a kislány nagymamája – először azt ígérték, hogy megműtik, de azóta meg gyakorlatilag elérhetetlenek.

Ekaterina Belan gyermekpszichológus szerint az intézmények hozzáállása elképesztően káros a kislányra nézve.

– Minél később kerül be egy közösségbe, annál nehezebben fogja elfogadni önmagát. Nagyon fontos volna támogatni őt és hagyni, hogy mielőbb megbarátkozzon magával, mert ha később szembesül azzal, hogy ő más mint a többi gyermek, hatalmas törésnek fogja érezni – mondta Belan.

A szülők most egy olyan orvoscsapatot keresnek, akik valóban hajlandóak megműteni kislányukat és nem csak ígérgetnek.

(via)

Hasonló hírek

Tunéziaiak támadtak meg egy 88 éves nagymamát Drezdában

Mazsi

Kiürítették az amszterdami repülőtér egy részét egy gyanús csomag miatt

info

Két kiló marihuánát, heroint, és afrikai férfiakat találtak a rendőrök Cicciolina otthonában

Géza