Főoldal » Elkezdődtek Andy Vajna zártkörű temetésének előkészületei – Kiderült, hová helyezhetik örök nyugalomra a producert
Életmód hírek

Elkezdődtek Andy Vajna zártkörű temetésének előkészületei – Kiderült, hová helyezhetik örök nyugalomra a producert

Budapest — Megkezdődtek Andy Vajna (†74) temetésének előkészületei a Fiumei Úti Sírkertben. A Blikk munkatársai kedden már gondnokokkal is találkoztak a temetőben.

– Ezt a két fát gallyazni kellett, amint maguk is láthatják, mert a pavilonnak nagy hely kell, de azt még mi sem tudjuk, pontosan hol lesz a sír – árulta el egy munkás, aki arra a pavilonra utalt, amelyet kiemelt, állami temetéseknél használnak. A hatalmas, fém állványokon álló pavilon alatt tartják a búcsúztatásokat, alatta elférnek a gyászoló családtagok és a kiemelt vezetők.

A gallyazás jellegéből ítélve Demján Sándor (†74) üzletember és Madarász Viktor (†86) festőművész sírhelye környékén lesz a pavilon nyitott oldala, és vélhetően az Árkádsor, a Görgei Artúr sétány felé esik majd Vajna sírhantja.

Értesülésünk szerint kormányzati közbenjárásra nyílt meg a 19-es parcella, amely nemcsak előkelőbb, hanem zárt körű búcsúztatás rendezésére is alkalmasabb.

Várhatóan ezen a területen, a sírkert 19-es parcellájánál lesz felállítva a pavilon /Fotó: Pozsonyi Zita

Az Árkádsor jelentősen leárnyékolja a történelmi sírkert Fő útja felől, a Batthyányi-mauzóleum pedig bástyaként védelmezi, és gépjárművel könnyen megközelíthető. Andy Vajna kormánybiztossága alatt a honi filmgyártás világszínvonalúvá vált, borítékolható, hogy a kormány a legmagasabb szinten képviselteti magát, illetve kiemelt lesz a biztosítás.

– A család kérésére a temetéssel kapcsolatban nem adhatunk semmilyen felvilágosítást – válaszolta Bazsó Gabriella, a Fiumei Úti Sírkertet kezelő Nemzeti Örökség Intézet Főigazgatói Kabinetének sajtófőnöke, de annyi kiderült, hogy csütörtökön a temető nem zár be. Csak a 19-es parcellát kerítik el, illetve biztosítják őrökkel. Csak az léphet be, akinek a neve a listán szerepel. E részleges látogatási tilalom csütörtök déltől délután négy óráig lehet érvényben. Arnold Schwarzeneggert (71) pedig sokan megnézték volna. Ahogy azt korábban megírtuk, a Terminátor-filmek sztárja nemcsak a munkakapcsolat, hanem az évtizedek óta tartó barátság miatt is kötelességének érezte, hogy a temetésén kiálljon a pulpitusra és elbúcsúztassa Vajnát.

Csak fáradtnak érezte magát

Andy Vajna január 18-án este régi barátjával találkozott, akinek bevallotta, a közelmúltban rosszul lett, ezért kórházba ment, szerencsére még épp időben.

Fáradtnak érezte magát, aminek nem tudta az okát. Szombaton is baráti társaság szórakoztatta Andy Vajnát, akit a rákövetkező hajnalban ért a halál. A filmügyi kormánybiztos 10 évvel ezelőtt győzte le rákbetegséget, de utána többször is műteni kellett más betegség miatt.

Forrás: Blikk

 

Hasonló hírek

Őrület, mit művelnek ebben az orosz iskolában! Megdöbbentő fotók

info

“Nem tudom megunni” – nagy kihívás előtt áll a tojásdíszítés királynője Kati

Edit

Erőteljes ima, ami elhozza a bőséget, a sikert és a csodákat az életedbe!

Mazsi