Hirmagazin.eu
Főoldal » Elkezdődött Honton a békaterelőháló építése
Állatvilág

Elkezdődött Honton a békaterelőháló építése

9 lelkes békabarát elkezdte a terelőháló építését a 2. sz. főút mentén, így a Hont-Parassapuszta közötti szakaszának a békák szempontjából egyik legveszélyesebb részén már biztonságban vannak a vonuló kétéltűek. A munka folytatásához, és a békamentéshez várják az önkénteseket!

Elkezdődött Honton a békaterelőháló építése

A terepi adottságok miatt-a tavaly elkészült terelőrendszer és a meredek hegyoldal közt csak kis távolság van-közel 150 méteren nem ad az állatok számára 100 %-os védelmet a megépült polimerbeton terelőfal, ezért itt szükség van hálós védelemre is. Szerencsére a 2006-ban megépült terelőháló viszonylag hosszú szakaszon jó állapotban van, ezen a részen nem volt szükség hálócserére. Akadt viszont olyan rész- a volt kőbánya előtti terület-, ahol a régi hálót el kellett bontani, újat kellett építeni helyette. Maroknyi lelkes kis csapatunk ezt a feladatot tegnap sikeresen teljesítette.

A régi Netlon háló bontásával kezdtük a munkát. Ezután két részre vált a csapat. Néhányan folytatták a háló bontását azon a szakaszon, ahol az új ACO terelőfal már teljes védelmet ad a vonuló kétéltűeknek. A csapat másik része az új terelőháló építésével foglalkozott. Ehhez felhasználtuk a bontás során felszabaduló oszlopokat, feszítő huzalokat. Netlon háló helyett a Medence Csoporttól kapott sűrű szövésű anyagot rögzítettük az oszlopokhoz. Nagyon köszönjük a Medence Csoport ajándékát! Segítségükkel nagyban hozzájárultak a honti békák életének védelméhez. Köszönet a Magyar Közút Nonprofit Zrt Nógrád megyei Igazgatóság munkatársainak, amiért Budapestről elhozták Hontra a terelőhálót.
A lelkesedésnek köszönhetően nem sokkal ebéd után elkészültünk a munkával.

Az egyik legveszélyesebb szakaszon már nincsenek veszélyben a honti békák. Az ACO fallal kombinált terelőháló megvédi őket.

Terelőháló építés február 13-án és 14-én is lesz. A kerékpárút felőli oldalon továbbra is veszélyben vannak a kétéltűek. Itt közel 200 méteres szakaszon lesz szükség hálóépítésre.

A honti békák továbbra is várják a segítséget.
Jelentkezni lehet:
E-mail: [email protected]
Telefon: 06-35-546-704 (este 18.30-tól)
Az enyhe időjárás miatt rövid időn belül várható az állatok vonulása is. Amint elindulnak,kezdődik a mentés. A megadott elérhetőségeken már erre is lehet jelentkezni.

 

Forrás: greenfo

 

Hasonló hírek

Ilyen az, amikor benyuszizzák a fiatal kezdőket

info

A szirti sas lecsap egy zergére (Videó)

info

Véletlenül kimostak egy cicát a paplanokkal együtt – túlélte

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------