Image default
Külföld

Elkészült Trump válaszcsapása Észak-Korea miatt

Washington Phenjan elleni olajembargót és a textilexportja elleni bojkottot sürgetett. Trump aláírhatja az Észak-Koreával kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó országok elleni szankciókat.

Washingtonban készen áll az elnöki rendelet a Phenjannal kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó országok ellen – közölte Steven Mnuchin amerikai pénzügyminiszter szerdán újságírókkal.

Mnuchin hangsúlyozta: ha az ENSZ Biztonsági Tanácsa, amely hétfőn ül össze ismét, nem hoz szankciókat a Phenjannal kereskedelmi kapcsolatokat fenntartó valamennyi ország ellen, akkor az elnök “a megfelelő időben fontolóra veszi” a rendelet aláírását – jelentette ki Mnuchin.

Észak-Korea vasárnap jelentette be, hogy föld alatti hidrogénbomba-robbantást hajtott végre. Hétfőn rendkívüli ülésre összeült az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT), ahol Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet minden korábbinál erőteljesebb szankciókat követelt. A BT azonban csak korábbi állásfoglalásait ismételte meg, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy tartsa tiszteletben, hajtsa végre az eddigi szankciókat. Az amerikai kormányzat elsősorban Kínánál szeretné elérni, hogy nagyobb nyomást gyakoroljon Észak-Koreára. Washington szerdán Phenjan elleni olajembargót és a textilexportja elleni bojkottot sürgetett.

Elkészült Trump válaszcsapása Észak-Korea miatt 1

Az ENSZ-ben a szankciók két legnagyobb ellenlábasa Oroszország és Kína. Szakértők szerint a két nagyhatalom azért nem támogatja Trump Phenjan elleni olajembargóját, mert ők a legnagyobb olajszállítói Észak-Koreának.

Forrás: Szeretlek Magyarország

Hasonló hírek

Káosz Görögországban, Athén menekülttábor lett

Edit

Mustárgázt vetettek be a lázadók Szíriában (Videó)

info

Megakasztották a migránsok áramlását Dániába

info