Hirmagazin.eu
Főoldal » Elkészült az M2-es új pályája és Sződliget új csomópontja
Gazdaság

Elkészült az M2-es új pályája és Sződliget új csomópontja

A négysávosodó gyorsforgalmi úton mostantól a főváros felé vezető oldalra terelik a forgalmat.

Az M2 autóúton elkészült a Budapest irányába tartó pályaoldal – adta hírül a NIF Zrt. A fővárost Váccal összekötő gyorsforgalmi út a Strabag Építő Kft. és a Strabag AG konzorciuma kivitelezésében négysávosodik.

2017 május óta zajló beruházás most mérföldkőhöz érkezett, miután a tervek szerint április 24-én, szerdán a kivitelező áttereli a forgalmat az újonnan megépült, Budapest irányába tartó bal pályára. Az új pályaszakaszon 2×1 sávon haladhatnak majd az autósok 60-80 km/órás sebességkorlátozás mellett. A Vác irányába tartó pályaoldal átépítése 2019 őszére fejeződhet be.

A beruházó NIF közleménye szerint a 2-es főúton is folytatódnak a munkálatok. Itt a Penta Kft. és a HE-DO Kft. kivitelezésében Göd déli végpontjából kiindulva épül 2,5 kilométeres bekötőút a 2-es főútról az M2-es főútra, a munkákat tavaly márciusban kezdték. A bekötőút a 2-es főúthoz egy újonnan épülő különszíntű csomóponttal kapcsolódik. A közleményből kiderül,

a csomópont csatlakozó ágainak építését a tervek szerint jövő kedden, április 23-án megkezdi a kivitelező.

A 2-es főút átépítési munkálatai miatt Dunakeszi és Göd települések között a terelés első ütemében 60 km/órás sebességkorlátozás mellett továbbra is 2×1 sávon haladhat a forgalom. A munkálatok miatt ideiglenesen lezárják a Névtelen utcát. Emellett a 2-es főúton Budapest irányába tartó forgalmi sáv mellett ideiglenes buszmegállót alakít ki a kivitelező. Ez a forgalmi rend előreláthatóan 2019. május közepéig áll fenn.

Ebben a projektben az M2-es főúton új különszintű csomópont – a térképen Dunakeszi északi csomópont – jön létre az összekötőút végpontjaként.

Az M2-es északi része is nagyot lépett előre

Az M2-es váci térségében, a gyorsforgalmi út 29-es és 37-es kilométerszelvényei között nem csak a bal pálya építése fejeződött be, hanem

az új sződligeti és a meglévő Vác déli csomópontnál tervezett új hidak illetve a kapcsolódó felújítási munkák is elkészültek.

Fotó: NIF Zrt.

Az új sződligeti csomópontban megépültek az M2 autóúthoz csatlakozó csomóponti ágak, valamint a Sződ és Sződliget irányába vezető új útszakaszok is.

Ennek köszönhetően a régi sződligeti forgalmi csomópont helyett Budapest és Vác irányába történő fel- és lehajtás a továbbiakban az új csomópontban bonyolódhat le 40-60 km/h-s sebességkorlátozás mellett.

A Dunakeszi-Fót forgalmi csomópontban a Fóti úton a tervek szerint április 17-én, szerdán kezdi meg a kivitelező az M2-es autóút feletti híd szegélybontási és építési munkáihoz szükséges ideiglenes forgalomtechnika kiépítését. A gépjárművek sávelhúzással továbbra is 2×1 sávon közlekedhetnek majd 40 km/h-s sebességkorlátozás mellett, azonban a gyalogos és kerékpáros közlekedés szünetel a felújítás befejezéséig.

magyarepitok

Hasonló hírek

Hatvanmilliárd jut a biogazdálkodás támogatására

info

Varga: milliárdos megtakarítást jelenthetne az e-adóbevallás

Géza

Magyar cégek fejleszthetnek az Egyesült Arab Emírségekben

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!