Hirmagazin.eu
Állatvilág

Elképesztő vadállatokkal él együtt a makói lány

Nem mindennapi vágyát tudta valóra váltani a 30 éves Tóth Brigitta: nagymacskákat gondoz Dél-Afrikában! A fiatal makói lány menedzserállását cserélte az állatgondozóira és olyan barátságot kötött a gepárdokkal, hogy azok úgy viselkednek vele, mintha kiscicák lennének.

Tóth Brigitta sokáig hazánk egyik legmenőbb beauty cégénél volt PR- menedzser. Sikeres volt, a de nagy álma mégsem ez volt, hanem az állatgondozás. Korábban minden vasárnapját egy magánállatkertben töltötte önkéntesként, majd belevágott élete legnagyobb kalandjába és meg sem állt a több ezer kilométerre lévő Dél-Afrikáig. Ahogyan ő fogalmazott: az állatbarátok ahol tudnak, segítenek két-, négy- vagy akár többlábú társainkon, ki-ki a maga módján, szűkebb vagy tágabb környezetében. És vannak, akik bármit képesek megtenni az állatokért, ebben a tekintetben nem ismernek lehetetlent. Tóth Brigitta, aki az egyetlen magyar állatgondozó Dél-Afrikában, ebbe a csoportba tartozik.

Az Oroszlánkirály a kedvenc meséje

„Gyermekkorom óta hatalmas állatbarát vagyok, szó szerint még a legyet és a szúnyogot sem bántom” – árulta el Tóth Brigitta.

„A nagymacskák a kedvenceim. Az oroszlánok, tigrisek kezdettől fogva tetszettek nekem. A kedvenc mesém is Az oroszlánkirály volt, nem is tudom összeszámolni, hányszor néztem meg” – tette hozzá Brigitta.

Eleinte kacérkodott azzal, hogy állatgondozó lesz egy állatkertben, de ezt az ötletet hamar elvetette.

„Az is a terveim között szerepelt, hogy állatorvosnak tanulok és kutyákat, macskákat gyógyítok” – folytatta. „Aztán fiatal felnőttként elgondolkodtam, miképp tudnék úgy állatokkal foglalkozni, hogy a tevékenységemnek kézzel fogható eredménye legyen. Így elkezdtem olyan programokat keresni az interneten, ahol önkéntesként dolgozhatok” – mondta.

Bátran nekivágott a kalandnak

Olyat helyet talált a fiatal lány, ahol a gyermekkori élményeit ötvözheti a felnőtt céljaival.

„Rátaláltam egy rezervátumra, ahol gepárdokkal foglalkoznak, ez volt a dél-afrikai Cheetah Experience” – mesélte. „Először csak két hétre utaztam ki, hogy felmérjem a terepet. 8000 kilométert repültem Johannesburgig, onnan 1,5 órányi buszozásra van a menhely. Láttam, hogy itt tényleg a gepárdok megmentéséért dolgoznak. Amikor hazajöttem, már másnap mentem volna vissza” – fogalmazott.

Brigitta a második útja előtt olyan állatgondozói képesítést szerzett, amit külföldön is elismernek. Szülei pedig támogatták nagyszabású terveiben.

Két hónap után főállást kapott

Másodszorra két hónapra utazott Dél-Afrikába, ahol remekül beilleszkedett a gepárdfarm életébe.

„Gondoltam, ha letelik a két hónap, és nem lesz állás, akkor keresek másik rezervátumot, ahol dolgozhatok, de a tulajdonos látott bennem fantáziát, ezért főállást kínált. 2020 januárja óta Dél-Afrikában dolgozom” – mondta a lány.

A Cheetah Experience elsősorban a gepárdok megmentésével foglalkozik.

„Sajnos a faj a kihalás szélén áll. Összesen 7000 példány él a vadonban, bár klasszikus értelemben vadonról sem beszélhetünk, mert a nemzeti parkok is mind körbe vannak kerítve, annyira kevés életterük maradt. A kis gepárdok 5-10 százaléka éli meg a felnőttkort. Mi a rezervátumban azon dolgozunk, hogy ezek a nagymacskák fogságban szaporítva erős vérvonalat vigyenek a természetbe, amivel életképesebb utódokat hozhatnak létre” – árulta el Brigitta.

Sérült állatokat is visznek a farmra, ezeket meggyógyítják és gondoskodnak róluk. Így nemcsak gepárdokkal, de oroszlánokkal, kanadai farkasokkal, szerválokkal és karakálokkal is foglalkoznak.

„Azokkal a gepárdkölykökkel, amiket az anyjuk nem tud etetni, az első napoktól mi foglalkozunk, etetjük és neveljük őket. A nagy álmom az, hogy olyan gepárdot engedjek vissza a vadonba, amit születésétől fogva én nevelek és gondozok” – zárta gondolatait Tóth Brigitta.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Képünk illusztráció!

Hasonló hírek

Üvegkalitkába zárták a résztvevőket…. VIDEÓ

Mazsi

Elpusztult Remény, a parlagi sas

info

A kihalási küszöb alá csökkent pompás királylepkék populációja

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------