Image default
Technika, kommunikáció

Elképesztő teljesítményt várhatunk a Galaxy S9-től

Friss részletek érkeztek a héten a Samsung következő nagy dobásáról, a várhatóan a jövő évi Mobile World Congressen debütáló Galaxy S9-ről. A Forbes beszámolója szerint a Qualcomm bejelentette, hogy jövőre a Snapdragon 845-ös csipet szánja majd a csúcskategóriás mobiltelefonokba.

Mivel a Samsung a legnagyobb partnere a csipgyártónak, nagy meglepetés lenne, ha a 2018-as prémiummodelljében nem ez a processzor dolgozna. A Snapdragon 845 egyébként az eddigi információk szerint jelentős javulást hoz majd a videólejátszásban – támogatja a HDR videókat –, illetve a képalkotásban.

A hírek szerint az elődjéhez viszonyítva háromszoros sebességre lesz képes a képfeldolgozásban, mindezt úgy, hogy kevesebb energiát fogyaszt, mint a korábbi Qualcomm csipek. Igaz, ezt csak az amerikai fogyasztók tapasztalhatják meg, mivel a Samsung az Egyesült Államokban használ Snapdragon csipeket, a világ többi részén a saját fejlesztésű Exynost építi be a készülékekbe.

Nemcsak a teljesítménye, de a tárolókapacitása is új szintre emelkedhet a dél-koreai cég új csúcsmobiljának. A Samsung a héten jelentette be a világon első, 512 gigabyte-os okostelefon-memóriát, és meglepetés lenne, ha a Galaxy S9-ből kihagynák ezt. Eddig a legjobb készülékekben is 256 gigabyte-os tárhellyel találkozhattak a felhasználók, igaz, számos modellnél lehetőség van arra, hogy MicroSD kártyával növeljék a tárolási kapacitást. Ám az 512 gigabyte-os beépített memória már elég nagynak tűnik ahhoz, hogy erre ne legyen szükség. Ráadásul a hírek szerint sokkal gyorsabban lehet majd beolvasni róla az adatokat, mint a korábbi megoldásokról vagy a MicroSD kártyákról. A Forbes összeállítása szerint az olvasási sebessége 860 megabyte lesz másodpercenként, míg az írási 255 megabyte.

Forrás: vg

Képek: telefonguru, forbes

Hasonló hírek

50 millió török személyes adatait szivárogtatták ki az interneten

Edit

Pár ezerért játékgéppé teszik a mobilt a joypadok, kontrollerek

Géza

Elképesztő! Ellopták a Windows XP-t, és még csak nem is csuklottak! VIDEÓVAL!

Edit