Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő pontok kellettek a sikeres felvételihez – nyilvánosságra hozták a ponthatárokat..
Belföldi hírek

Elképesztő pontok kellettek a sikeres felvételihez – nyilvánosságra hozták a ponthatárokat..

Rengeteg fiatal izgatottan várta, hogy az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozza az ősszel induló felsőoktatási képzések ponthatárait.

Mindenki ezt olvassa most!

A mai nap sokak számára különleges, ugyanis ma este nyolc órakor húzták meg a felvételi ponthatárokat a felsőoktatási intézményekben.

20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kaptak arról, hogy melyik, általuk megjelölt képzésre kerültek be, ezzel párhuzamosan tájékozódhatnak a ponthatárokról.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint idén mintegy 110 ezren várták a felsőoktatási felvételi ponthatárok nyilvánosságra hozatalát.

A ponthatárok határozzák meg, hogy a jelentkező az általa megjelölt melyik képzésre kerül be.

Több felsőoktatási képzésre is a négyszázat meghaladó pontszámmal lehetett bejutni idén is a felvételizőknek.

Mindenki ezt olvassa most!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok karán, nemzetközi igazgatás szakon például 420 pont kellett idén a bejutáshoz, de aki közigazgatás-szervező szeretne lenni, annak is 346 pontot kellett elérnie.

A BME -re mechatronikai mérnök szakra 444 ponttal lehetett bejutni idén, gépészmérnök szakra pedig már 330 pont is elegendő, energetikai mérnöknek viszont elég a 76 pont.

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karára 437 ponttal tudnak bejutni a diákok.

Kíváncsi vagy a többi szakra is? Itt megtalálod a gazdálkodási és menedzsment, a pszichológia, a gyógypedagógia, az ápolás és betegellátás, a mérnökinformatika, a kommunikáció és médiatudomány, a kereskedelem és marketing, a nemzetközi gazdálkodás és a turizmus-vendéglátás ponthatárait!

gazdaságtudományi képzési területek kiemelkedő népszerűségnek örvendenek az utóbbi években. A gazdálkodási és menedzsment, illetve a kereskedelem és marketing szakok után idén a pénzügy és számvitel szak volt a legkedveltebb, már ami a felvételizők számát illeti: összesen 2074 diák adta be a jelentkezését pénzügy és számvitel alapképzésre.

A budapesti Pont Ott Parti helyszínén már délután rengetegen készültek a ponthúzásra.

Videó a Facebook-on:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=1760719094124552&ref=watch_permalink

Egy év kihagyás után újra megtartják a hivatalos ponthatárváró eseményt Budapesten: az ingyenes Pont Ott Partit az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) lágymányosi campusán rendezik meg. Az érdeklődőket 15 órától 22.30-ig koncertekkel és más programokkal várják, 20 órától kivetítőn láthatóak majd a ponthatárok. Belépni csak a koronavírus elleni védettség igazolásával lehet.

Fontos: ha valaki az összes megjelölt helyre elegendő pontszámot gyűjtött, akkor sem választhatja meg, hogy ezek közül hol kezdi meg a tanulmányait. Ilyen esetben mindenki automatikusan az elsőként megjelölt helyre kerül be.

Mindenki ezt olvassa most!

ripost

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Magyarország felé indulnak a buszok Pélmonostorról?

Edit

Sikeres adategyeztetés ellenére is kapcsoltak le SIM-kártyákat

Edit

A lehűlés sem befolyásolja a háborús övezetből érkezőket

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!