Image default
Külföld

Elképesztő pofátlanság: Állásfoglalást adott ki az Amnesty International a magyar rendőrségről! Oszd meg!

Az Amnesty International (AI) hétfő este Londonban kiadott állásfoglalása szerint a magyar rendőrségnek a békés tüntetőkkel szemben nem szabad felesleges és túlzott erőt alkalmaznia, beleértve a könnygáz használatát.

Az  emberi jogi szervezetének közleménye szerint az előző esti tüntetésen az AI a békés tiltakozókkal szembeni szükségtelen és eltúlzott erő alkalmazásának megnyilvánulásait tapasztalta, könnygáz bevetésével együtt, és ennek nem szabad megismétlődnie.

A felhívás szerint, amelyet Massimo Moratti, az Amnesty International európai programjának igazgatóhelyettese adott ki, a rendőrség szigorúan csak akkor használhat erőt, ha ez szükséges, és ha az erőszakcselekmények megfékezésének minden egyéb módja eredménytelen maradt.

A közlemény szerint az, hogy előző este erővel távolítottak el két ellenzéki parlamenti képviselőt az MTVA épületéből, mutatja, hogy a magyar hatóságok milyen elszántsággal folytatják fellépésüket az ellenvélemény bármilyen megnyilvánulási formája ellen.

Ez sérti azokat a magyar törvényeket, amelyek mentességet biztosítanak a parlamenti képviselőknek és lehetővé teszik bejutásukat minden közintézménybe, emellett ellentmond a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jog tiszteletben tartására Magyarország által vállalt nemzetközi kötelezettségeknek – áll az Amnesty International hétfői londoni közleményében.

A Hirmagazin.eu pedig ezt mondja:

Az Amnesty International (AI) több mint 7 millió ember globális mozgalma. Olyan embereké, akik mind kiállnak az igazságtalanságok ellen – írják ezt magukról, tehát ők nem hatóság, és legfőképpen nem fellettes szerve a Magyar Rendőrségnek.

Egyrészt a véleményüket meghallgattuk, azonban tekintettel arra, hogy migránspárti- politikusok és üzletemberek tetemes adományokkal segítik tevékenységüket, megkérjük őket, hogy Magyarország belügyeibe ne üssék bele az orrukat!

Másrészt, tekintettel arra, hogy nem voltak jelen a “békés” tüntetésen, hacsak nem provokátori minőségben a károkozó csürhe soraiban, nincs rálátásuk arra, hogy ez a “békés” tömeg felfegyverkezve támadta rendőreinket!

Na, innen kezdve, a könnygáz, a minimum szükséges  intézkedés, amit be kell vetni az ilyen közeg ellen!

.. És még egy tanács: Önöknek legjobban azzal kellene foglalkozni, hogy a rohadék migránsok egész Európában (kivéve hazánkat) gyilkolják az európai embereket, gyermekeket, gyermeklányokat, családos anyákat, és védteleneket!

Na, ez az igazságtalanság, amivel szemben fel kellene lépni Önöknek, nem pedig pofátlankodni velünk szemben!

Forrás: MTI, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Aki rasszista, az repül! Bekeményítettek a keletnémet cégvezetők!

Mazsi

Késsel hadonásztak az elmebeteg tinik a plázában! + VIDEÓ!

Mazsi

Az Amerikai Egyesült Államokat orosz stratégiai bombázók környékezték meg!

Edit