Image default
Külföld

Elképesztő pénzeket kapnak a migránsok Németországban

Olyan családok is előfordulnak, akik havonta több mint 7 ezer eurót kapnak a német államtól.

A német bevándorlási hivatal egyik határozatának másolata hatalmas vihart kavart a német közösségi médiában — írja a Kronen Zeitung.

Fotó: AFP

A több mint két éve tartó migrációs válság kezdete óta még mindig közel 58 ezer menedékjogi kérelem vár elbírálásra Németországban. Ez azt jelenti, hogy a kérelmek negyedének vizsgálata 15 hónapja tart, pedig 2015 óta kétezerről 7500-ra emelték a hivatali dolgozók számát, és eurómilliókkal segítették a munkájukat.

Ez azonban csak a kisebbik része annak, ami a felháborodást okozza. Mint a kiszivárgott adatokból kiderült, a német állam rengeteg pénzt költ a bevándorlókra.

A Bild am Sonntag kiszámolta, hogy a 14 ezer eljárás, amely 2015 óta tart összesen 33 millió (!) euróba került a német adófizetőknek. Ezek után nem csoda, hogy nagy vitát váltott ki a kiszivárogtatott dokumentum.

Egy tízfős lipcsei migránscsalád havonta 7345 eurót (több mint kétmillió forintot) kap a hatóságoktól támogatásként. A legdurvább becslések szerint is egy hónapban nagyjából 4 ezer euróból meg tud élni egy ekkora család, így tehát elég sokat félre tudnak tenni.

A hivatal cáfolja, hogy ekkora juttatás járna bármilyen migránsnak, szerintük fejenként legfeljebb 300 eurót kapnak a bevándorlók. Ismeretlen tettes ellen feljelentést is tettek a kirobbantott botrány miatt.
Forrás: 888.hu

Hasonló hírek

Negyedszer borította be idén hóvihar Bostont

info

Újabb királyi baba született – itt az első fotó a svéd hercegnőről

Géza

Gyerekkatonákat engedtek szabadon Dél-Szudánban

info