Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő ötlettel rukkoltak elő a franciák: ezzel a módszerrel igyekeznek megóvni a környezetünket
Külföld

Elképesztő ötlettel rukkoltak elő a franciák: ezzel a módszerrel igyekeznek megóvni a környezetünket

A környezetvédelem lehet az egyik legfontosabb dolog jelenleg a világon. Bár sokan még mindig nem tesznek semmit környezetünk megóvásáért, szerencsére vannak olyanok, akik újabb és újabb ötletekkel rukkolnak elő: most éppen hajakkal óvnák meg a Földünket.

A víz az egyik legnagyobb kincs a Földön, hiszen felszínének csaknem 71%-át borítja, ám ennek mindössze 3%-a édesvíz. Mivel ennek a vízmennyiségnek a jelentős része a sarki jégtakarókban található, emiatt a Föld ténylegesen felhasználható és rendelkezésre álló édesvízkészletének csupán 0,5%-a alkalmas emberi fogyasztásra.

Éppen ezért is lenne fontos az, hogy jobban megbecsülje az emberiség minden cseppjét a víznek. XIV. Lajos egykori lakhelyénél, a versailles-i kastélynál nyitottak egy szalont, ahol a kastély dolgozói havonta egyszer ingyen hajnyírást kapnak. A cég az emberi haj újrahasználására specializálódott – 200 francia fodrászatból gyűjtik a hajakat –, és az alábbi felirattal hívják fel az emberek figyelmét: „Egy kilogramm hajjal 200 liter vizet lehet megspórolni”.

A vízszennyezésnek köszönhetően egy idő után a tengerek úgynevezett holt vízzé válhatnak, emiatt pedig az emberiség ivóvízkészlete is veszélybe kerülhet, sőt, még halálos betegségek is felütik a fejüket /Fotó: Northfoto/A vízszennyezésnek köszönhetően egy idő után a tengerek úgynevezett holt vízzé válhatnak, emiatt pedig az emberiség ivóvízkészlete is veszélybe kerülhet, sőt, még halálos betegségek is felütik a fejüket /Fotó: Northfoto/

Az emberi hajat azért lehet nagyon jól felhasználni, mert jól tudja felszívni az olajat – a tömegénél akár 8-szor nagyobb mennyiségben –, ezáltal a környezet megtisztítására is alkalmas. További felhasználásokra is alkalmas, hiszen nagyszerűen tudja helyettesíteni a műanyagot, valamint a mezőgazdaságban is tudják alkalmazni. Sőt, némelyik bőrproblémák kezelésére is jó – árulta el Clement Baldellou, a Capillum nevű startup társalapítója.

Bár nem gondolunk bele, de a levágott haj is hatalmas mennyiségben gyűlik össze éves szinten, és rengeteg hulladék, mintegy 4 ezer tonna keletkezik belőle. Emiatt döntöttek hát úgy, hogy a hajat már nem hulladékként, hanem használati tárgyakként szeretnék látni. Egyelőre úgy tűnik, sikerrel járnak.

origo, blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Félmeztelen női holttestre bukkantak a rendőrök: a köntöse övével fojtották meg

Géza

Tömegverekedés tört ki a migránsok között Boszniában

Géza

Leszámolás a sztrádán: lebőgött az önkéntes rendőr – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!