Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő, mit találtak ki a nagyon gazdag nyugdíjasoknak
Tudástár - minden érdekesség

Elképesztő, mit találtak ki a nagyon gazdag nyugdíjasoknak

Nehéz eldönteni, hogy az időskori magányra valódi megoldást jelent-e egy szuper intelligens robottárs, vagy csak felnagyítja az egyedüllét okozta frusztrációkat. A lehetőség mindenesetre adott.

A francia SoftBank Robotics által készített Josie Pepper nevű gépezet a  legsokoldalúbb humanoid robot, ami kereskedelmi forgalomban is kapható. Az alig másfél méter magas, fehér színű robotot már több vállalat is alkalmazza kisebb-nagyobb feladatok elvégzésére. A müncheni repülőtéren például útbaigazítja az utasokat, egyes belga kórházakban a leltározásban segít, de vannak múzeumok, ahol Pepper képes egyedül levezényelni egy egész tárlatvezetést.

A mesterséges intelligenciával megáldott Peppert egyre több munkakörben alkalmazzák, nemrég például egy angliai idősek otthonában állítottak csatasorba néhány, ápolóként szolgáló példányt!

Pepper minden bentlakó igényét és gondját ismeri, így teljesen személyre szabottan képes kommunikálni a helyi nyugdíjasokkal. Figyelmeztet a gyógyszerek bevételére, adott esetben orvosi tanácsokat ad és a hús-vér nővéreket is riasztja baj esetén.Persze a kis robotot alapvetően barátnak, lelki társnak szánják. Olyan szépkorúaknak a mindennapjait tenné elviselhetőbbé, akiknek  egyetlen hozzátartozójuk sincs, vagy épp csak ritkán látogatják őket.

A hosszú távú terv az, hogy a jövőben egyedül élő nyugdíjasok magánlakásaiba telepítsenek ilyen robotokat. Kérdés persze, ki tudja majd ezt megfizetni…

Mindenesetre az biztos, hogy Josie Pepper áldás lesz, ha bárhová bekerül: nagy teljesítményű központi processzora internet- hozzáféréssel rendelkezik, amin keresztül csatlakozik egy rendkívül összetett felhőszolgáltatáshoz. Az adatmegosztó rendszeren keresztül először feldolgozza, majd értelmezi az emberi beszédet, amire aztán válaszol. A robot nem csupán előre összeállított mondatokkal operál, hanem kommunikációs helyzetekből képes tanulni, és minden kérdésre egyedi választ ad. A “valódi” agyhoz hasonlóan Pepper kommunikációs képessége folyamatosan fejlődik, és a kérdéseket a releváns információkkal kombinálva egyre pontosabban válaszol.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Idegen fajok párhuzamos társadalmai élnek a Földön: a birtokba vett bolygó

Géza

Ismert festmények és fotók Rubik kockákból

info

Új információkat találtak a Kennedy-gyilkosság nyilvánosságra hozott dokumentumaiban (+videó)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------