Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő, mit művelnek a magyar vevőkkel az Auchanban!
Életmód hírek

Elképesztő, mit művelnek a magyar vevőkkel az Auchanban!

A Riposthoz fordult segítségért egy olvasónk, miután kiderült: jogellenesen figyelte meg munkavállalóit és vásárlóit is az Auchan. A francia áruházlánc 15 millió forintos bírságot kapott az adatvédelmi hatóságtól.

Több mint hatezer dolgozóját, köztük egy szegedi hatgyermekes apukát is jogellenesen megfigyelt munkavégzés közben munkáltatója, az Auchan Magyarország Kft. A férfi az áruházlánc szegedi üzletében dolgozott diszpécserként, azaz az úgynevezett monitorszobában nézte a felvételeket munkaideje alatt.

Egy kamerafelvétel miatt rúgták ki a hatgyerekes apát

„Végül azért rúgtak ki, mert a mellettem ülővel beszéltem két mondatot, egyébként a szabadságunkat egyeztettük. Ezt a munkáltatóm a monitorszoba megfigyelésére elhelyezett kamerafelvételekkel igazolta” – meséli Kovács-Hegedűs Tamás a Ripost-nak. A férfi a családja miatt beleegyezett a közös felmondásba, de úgy döntött, nem hagyja annyiban a dolgot. „Kértem írásban a volt munkáltatómtól, hogy adja ki ezt a felvételt, de erre nem is reagáltak” – mondja Tamás.

Felvesznek minket a vevőszolgálaton és hitelügyintézés közben

A férfi végül az adatvédelmi hatóságnál jelentette be, hogy szerinte az Auchan

törvénytelenül használja a vásárlókkal és az ott dolgozókkal szemben a kamerarendszerét.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) speciálisan a szegedi áruházat, általánosságban azonban valamennyi áruházat megvizsgálta, ugyanis a lánc összes elemére ugyanazok az adatkezelési szabályok vonatkoznak. Megdöbbentő, de a szegedi Auchanban összesen 85 (!) kamera pásztázza a teret, vélhetően a legtöbb üzletükben ugyanígy rengeteg kamera lehet. Tegnap az óbudai Auchan-üzletben jártunk, és ott is be volt kamerázva a vevőszolgálat és a hitelügyintéző rész is.

Kamera a motozószobában

A legaggályosabb, hogy Szegeden a kamerák közül kettő is úgynevezett motozószobákban van elhelyezve, az áruház pedig már arra sem tudott magyarázatot adni, hogy miért van külön „átvizsgálószobájuk” és „motozójuk” is.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Igényesebbek lettek a magyar pezsgőfogyasztók

Géza

… Mert adni öröm! Olvasóink nevében is köszönjük! Oszd meg!

Géza

Betelt a pohár a MÁV-nál: rács mögé került egy kalauz, akit egy utas vert össze – Bűnözőként bántak vele

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!