Image default
Tudástár - minden érdekesség

Elképesztő, mit művel ez a leleményes magyar a sörös dobozokkal – VIDEÓ

Nem kell kidobni a milliónyi sörös, kólás, energiaitalos dobozt, ráadásul kiválthatjuk velük a rengeteg környezetkárosító műanyag palackot! A világsiker kapujában álló magyar találmány forradalmasítja a környezetvédelmet, csak annyi kell hozzá, hogy begyűjtsük a sértetlen alumínium dobozokat, és töltsünk bele mosószert, bútorápolót, mosogatógélt…

Miért nem nekem jutott eszembe?! – csaphatnak sokan a homlokukra Szőke Tibor pofonegyszerűnek tűnő megoldása hallatán. A kohómérnök ugyanis a legegyszerűbb módon képzelte el a különféle alumínium dobozok újrahasznosítását: háztartási termékek palackjaként. De ő azért mérnök, mert nem csak gondolkodik, hanem meg is valósította az ötletét! Már rangos díjakat is nyert vele, most pedig az egyik legrangosabb csomagolástechnikai kihívásra utazhat Malmőbe. A formabontó magyar ötlet az 500 benevezett projekt közül bekerült a legjobb 20-ba.Működő elképzelése világszinten szoríthatja vissza a környezetszennyezést.

Szőke Tiborék a biztosan záró, újrahasznosítható műanyag kupak mellett bizonyos termékekhez újrahasznosított papír záróelemmel is kísérleteznek.

„Csak tavaly 1,1 milliárd sörös- és kólás doboz került forgalomba Magyarországon, melyek súlya eléri a 16 ezer tonnát. Ennek pedig 60 százaléka a szemétben köt ki, ahol több mint 200 év kell a lebomlásához” – magyarázza a Ripost-nak az ötletgazda. – „Mi egy speciális szerkezettel eltávolítjuk az alu dobozok tetejét, majd gépi és kézi tisztításnak vetjük alá azokat, a töltés után pedig címkézzük és újrahasznosítható műanyagból zárókupakot helyezünk rájuk.” 

A projekthez 170 helyen gyűjtik a sértetlen sörös dobozokat.

Bármit lehet tölteni a tárolókba…

Forrás, fotó: Ripost

Hasonló hírek

5 éves kislány szült egy 3 kilós gyereket!

Mazsi

Pánikba estek az emberek ettől a videótól – te elhiszed, amit látsz?! – VIDEÓ

Mazsi

Megnyílt Európa első víz alatti étterme – képek és videó

Géza