Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

Elképesztő, mi történik a tojással a boltokban

Szinte napra pontosan egy hónapja írtuk, hogy karácsonyra akár száz forintot is elérhetnek egy tojásért. Bár még két hét van az ünnepig, az egyik üzletben tegnap 97,5 forint volt a tojás darabára, ami a kerekítési szabályok értelmében bizony száz forint…

A rántott haltól a bejglin át a mézeskalácsig szinte minden karácsonyi ételünk meghatározó összetevője a tojás, amelynek az ára az egekbe szökött az ősz óta. A megszokott 30-45 forint körül darabár gyorsan 55-60 forintig emelkedett, majd még tovább drágult. Hétfőn már 97,5 forintért láttunk extra sárga tojást. Tanuljunk meg tojás nélkül sütni-főzni? Meddig megy ez így tovább?

Elképesztő, mi történik a tojással a boltokban

Megdobta az árat az idegméregbotrány

Pár hete Európa-szerte gyanakodva figyelték az emberek a boltok polcain sorakozó tojásos dobozokat. Ráadásul a Hollandiából, Belgiumból és Németországból indult, fipronil nevű idegméreggel szennyezett tojások botránya hazánkat is elérte: nálunk is találtak fertőzött magyar tojást!

Európában több millió problémás tojást semmisítettek meg és mázsaszám vágták le az idegméreggel kezelt szárnyasokat is. Ezután indult el az áremelkedés.

Az elpusztított tojók helyére új szárnyasokra volt szükség, amelyeknek idő kellett, mire tojást tojnak. Egy ideig hiány alakult ki tojásból, így Európa-szerte tovább nőttek az árak.

A magyar tojás már újra biztonságos

Azonban Magyarországon az ellenőrzések során lassan három hónapja nem találtak a határérték feletti mennyiségben idegmérget tartalmazó tojást, illetve tojásos készítményt. Sőt, Európa-szerte újra egyre több a tojás, visszatelepítették az állományt.

De akkor miért emelkednek mégis az árak?

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Ki a felelős, ha a kutya az útra szalad?

Edit

A korszerű oktatási környezet kialakítása a minőségi szakképzés alapja (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Levélben gratulált Orbán Viktor Markus Södernek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------