Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő! Már a nem kívánatos tánc is szexuális zaklatásnak számít. Oszd meg!
Bulvár

Elképesztő! Már a nem kívánatos tánc is szexuális zaklatásnak számít. Oszd meg!

Sokkoló – ezzel a jelzővel illeti a BBC azt a brit tanulmányt, amely szerint a zenei fesztiválra járó nők közel fele, összesen 43 százaléka mondta azt, hogy tapasztalt már valamilyen nem kívánatos szexuális közeledést a fesztivál ideje alatt, 22 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy szexuálisan zaklatást élt át valamelyik fesztiválon.

A kutatók szerint a szexuális zaklatás leggyakoribb formája a nem kívánatos és erőszakos tánc volt, de a verbális zaklatás is ide tartozik.

Mindez persze jól illeszkedik a múlt évi metoo-kampányhoz. Akkor számos #metoo-felirat alatt olvashattuk, hogy az illető hölgyet egyszer elhívta kávézni egy ismeretlen férfi, vagy a buszon megdicsérte valaki az öltözetét. De gyakran előfordult olyan kifakadás is, amelyben azokra a férfiakra panaszkodtak, akik a Tinderen megpróbálták elhívni a lányt egy randira.

A hazai színtéren ezt a minden emberi megnyilvánulást kriminalizáló, legtöbbször a meglévő törvényi szabályozásra fittyet hányó vádaskodásnak még apostola is akadt Bombera Krisztina személyében, aki Hont András újságírónak írt egy nyílt levelet. Ebben a magyar celeb azt írta, hogy a nyomulásokat és a bókokat nem lehet elválasztani a szexragadozók cselekedeteitől.

„Ezek azonos tőről fakadnak, foglalkozni kell mindegyik esettel, feltárni, beszélni róla, nem hagyni következmény nélkül egyiket sem” – írta.

Vagyis innentől kezdve mindennemű tetszésnyilvánítást úgy kell kivizsgálni, mintha szexuális erőszak történt volna.

Ez a valóban sokkoló kriminalizálás – mint ismert – később egy egészen szánalmas bohózatba fulladt. Ennek csak egyetlen epizódja volt, mikor Gurmai Zita MSZP-s politikus előállt azzal, hogy régebben egy szállodában egy diplomata egyszer csak berontott a fürdőszobájába fésülködni, majd rávetette magát.

Így ne legyenek tehát kétségeink: hamarosan a fesztiválozó nőknek sokkal nagyobb százaléka fogja azt mondani, hogy szexuálisan zaklatták. Ebbe a végtelenül elinflált fogalomba ugyanis ma már minden emberi megnyilvánulás beletartozik – még akkor is, ha abban a férfi csak mellékszereplő.

Forrás: vilagfigyelo.com

Hasonló hírek

Családi dráma: A halál torkából tért vissza Fodor Zsóka bátyja!

Mazsi

Szekeres Nóra: „Szörnyű volt Milut kórházban látni”

info

Ennyit kereshetnek az X-faktor mentorai

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------