Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő! Lustaság vagy ellenállás? Polgármesterek keltek ki a rezsicsökkentés miatt! Oszd meg!
Gazdaság

Elképesztő! Lustaság vagy ellenállás? Polgármesterek keltek ki a rezsicsökkentés miatt! Oszd meg!

A Belügyminisztériumhoz és a Miniszterelnökséghez fordul a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége annak érdekében, hogy az újabb tüzelőtámogatást ne természetben kelljen kiosztani, hanem a juttatást készpénzben adhassák tovább a háztartásoknak.

Még a választások előtt, márciusban jelentette be a rezsicsökkentést a miniszterelnök: ennek értelmében minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából. Orbán Viktor a döntést a rendkívüli hideggel indokolta. „Akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, számukra ugyanezt a mértékű jóváírást fogjuk biztosítani” – mondta akkor a miniszterelnök. A hagyományos módon fűtőknek – szenet vagy fát égetőknek – azt ígérte: egymilliárd forinttal növelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet.

Azok, akik eddig nem részesültek sem a márciusi gáz- és távhő-, sem pedig az áprilisi tüzelőakcióban, 12 ezer forint értékű tűzifát, szenet, palackos és tartályos pb-gázt, fűtőolajat, illetve pelletet/brikett igényelhetnek. Az 1600 lelkes Csongrád megyei Kübekháza polgármestere logikátlannak tartja a kormány lépését és úgy véli: tűzifa helyett jobb lenne, ha készpénzt adnának az érintetteknek. Molnár Róbert szerint ugyanis a rezsicsökkentés így többe kerül, mintha pénzben adnák, hiszen a tüzelőanyagok szállítását is ki kell fizetni – erre pedig sem az önkormányzatnak, sem az érintetteknek nincs pénze.

Mint a községvezető elmondta, érti, hogy a kormányzat attól fél, ha pénzben adná a juttatást, az arra jogosultak esetleg másra költenék,

„de a magyar társadalom nem egy kocsmatöltelék, hogy mindenki eligya a pénzét”.

„Olyan jó lenne, ha nem íróasztal mellől, idióta törvényeket hoznának, hanem egy kicsit a valósághoz igazítanák” – fogalmazott, hozzátéve örülne, ha az ország vezetői felfigyelnánek az emberi életekre és sorsokra, „és ne a saját hangjukba gyönyörködjenek”.

Bár a a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke egyetért a téli rezsicsökkentéssel, Schmidt Jenő szintén amellett érvel, hogy a 12 ezer forintot adják oda azoknak is, akik nem gázzal fűtenek. A szervezet vezetője az önkormányzatokra jutó jelentős költség mellett – melyre nincs kellő forrásuk – kiemelte a feladattal járó adminisztrációs terhet is.

Az igénylést a polgármesteri hivatalban lehet benyújtani, a kitöltött nyomtatványt pedig legkésőbb október 15-ig kell visszavinni.

Nyitókép: Pixabay.com
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Jövőre már Magyarországon is elérhető lesz a környezetbarát E10-es üzemanyag

Géza

Pár hónapnyi öröm a tartós tej áfacsökkentése

Géza

Megváltozott munkaképességűek tb-je július 1-jétől

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------