Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő, hogy juttatták el a drogot a megrendelőkhöz a magyar dílerek..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Elképesztő, hogy juttatták el a drogot a megrendelőkhöz a magyar dílerek..

Zártkörű chatszobában, vagyis internetes fórumon árult drogokat egy budapesti bűnbanda.

Egyszerre 15 helyszínt szálltak meg a rendőrök, tucatnyi embert fogtak el november 20-án / Fotó: police.hu

Egyszerre 15 helyszínt szálltak meg a rendőrök, tucatnyi embert fogtak el november 20-án / Fotó: police.hu

A beérkezett megrendeléseket akár külföldre is eljuttatták, legális futárszolgálat kézbesítette a csomagokat. A szervezet tagjai jól szituált, rendezett családi háttérrel rendelkező fiatalok voltak, három napja fogták el őket.

Egyszerre tizenöt helyszínen tartottak házkutatást. A police.hu közleménye szerint az internet kínálta arctalanság mögé bújva közösségi médiás ismeretségekre tettek szert, s egy chatszobás közösségen belül kezdtek a drogbizniszbe. A kábítószer beszerzését neten keresztül bonyolították, a külföldi eladókkal személyesen nem találkoztak,

az általuk megrendelt kábítószer pedig futárszolgálat útján jutott el hozzájuk, majd azt – egymás között a chatszobában egyeztetve – folyamatosan adták-vették.

Több millió forint készpénzt, többéle drogot, illetve könyveléseket is lefoglalták a házkutatások során / Fotó: police.huTöbb millió forint készpénzt, többéle drogot, illetve könyveléseket is lefoglalták a házkutatások során / Fotó: police.hu

A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a rajtaütés során a többségében fővárosi huszonévesekből álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak. A több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin, de még kokain is. Mivel információ volt arról, hogy az ugodi gyanúsított fegyverrel rendelkezhet, ezért őt a terrorelhárítók segítségével fogták el. A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi, valamint győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, de lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, míg készpénzben több mint tízmillió forintot.

A nyomozás kiderítette, hogy a csoport alapítója a 27 éves, budapesti lakhellyel rendelkező G. Csaba volt. A közel húsz főből álló hálózatot ő hozta létre, és a tagoknak egy internetes applikáció segítségével az élettársával – a 25 éves E. Sárával együtt – árulta a különböző fajtájú drogot, amit a csoport tagjai egymás között továbbértékesítettek. A bandatagok online egyeztettek a kábítószer adásvételéről. A csapat legfiatalabb tagja mindössze pár hónapja vált nagykorúvá. Kilenc férfit és két nőt – köztük G. Csabát és E. Sárát – bűnügyi őrizetbe vettek.

blikk, police

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Halálos traktorbaleset Szabolcsban

info

Szemtanúk jelentkezését várják a rendőrök

info

Nemzetközi együttműködés a migráció ellen

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!