Hirmagazin.eu
Főoldal » Elképesztő hivatástudat: A védőnők a koronavírus-járvány harmadik hullámának idején is házhoz mennek! – videó.. Köszönjük!
Egészség - betegség

Elképesztő hivatástudat: A védőnők a koronavírus-járvány harmadik hullámának idején is házhoz mennek! – videó.. Köszönjük!

A védőnők a koronavírus-járvány harmadik hullámának idején is töretlenül végzik a munkájukat: az újszülötteket továbbra is személyesen látogatják meg, de telefonon és online is folyamatosan rendelkezésre állnak.

Munkájukat a kormány is elismeri: 2019-ben ők is megkapták a szakdolgozói bértábla szerinti bérüket, ami sokuknál komoly fizetésemelést jelentett. Ez a jövőben is folytatódik.

Tavaly voltak 105 évesek

Várfalvi Marianna, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségének elnöke elmondta: ez a rendszer azért tud fennmaradni, mert megpróbál a napi igényekhez alkalmazkodni, mindig napra késznek kell lenni, mind a módszerekben, mind az ismeretekben és a kommunikációban.

„Tavaly volt a Védőnői Szolgálat 105 éves. Jelenleg körülbelül 5200-an dolgoznak hazánkban védőnőként” – tette hozzá az elnök.

 

Szommer Mária védõnõ (j) vizsgálja az egyéves Ábrist a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központban
Fotó: MTI

A járványhelyzetben is helytállnak

„Az alapvető munkát illetően a járványhelyzetben Dr. Müller Cecília tisztifőorvostól kapjuk az utasításokat, amiket mindig maradéktalanul be is tartunk. A védőnők egyébként továbbra is ellátják a munkájukat, és akivel például nehezebb interneten vagy telefonon a kapcsolattartás, oda továbbra is kijárnak – természetesen szigorúan védőfelszerelésben” – emelte ki Várfalvi Marianna, majd azt is hangsúlyozta: az újszülötteket most is személyesen látogatják meg, a tanácsadókba pedig időpontra hívják be a várandós anyákat és a szülőket, de egy gyermekkel csak egy szülő mehet.

„Sokan megszokták már a telefonon, interneten való kapcsolattartást, így ez a jövőben is megmarad. De például a szűrővizsgálatokat így nem lehet elvégezni, ahhoz elengedhetetlen a személyes jelenlét. A tanácsadókban az időpontos fogadással nincs tumultus, és természetesen emellett fokozottan odafigyelünk a higiéniára is, folyamatos a fertőtlenítés”

– tette hozzá az elnök.

 

Pintér Zsóka védõnõ (b) egy gyermeket vizsgál a SZSZK (Szociális Szolgáltatási Központ) pomázi védõnõi közösség tanácsadó helyiségében
Fotó: MTI

Örülnek a bérrendezésnek

A védőnők bérét még 2019-ben kezdték el emelni, egyrészt a szakdolgozói bértáblában az alapot, másrészt pedig bérkiegészítést is elrendeltek a számukra.

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntötte az egészségügyi dolgozókat az Ápolók Napján.

„Ez a kiegészítés 30 ezer forinttól akár 100 ezer forintig is terjedhet, és főként a körzeti, területi védőnőket érinti. Az összeg attól függ, hogy mennyi gondozott tartozik hozzájuk, közülük mennyien vannak hátrányos helyzetben és a földrajzi körülményeket is figyelembe szoktuk venni” – árulta el Várfalvi Marianna, aki azt is hozzátette: a béremelés a védőnők esetében is sávosan történik, azaz a jövőben újabb összegekkel emelik majd a fizetésüket.

ripost

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Miklós 4 éves daganatos kisfiú

Géza

Szívszorító fotók – egy rákbeteg édesanya búcsúja férjétől és gyerekeitől

Edit

Erősödött a vírus hazánkban – részletek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!